Lenteloop in ideale omstandigheden

Foto: Emma Boone, Charlotte Vanwalleghem, Saskia Vens, Stijn Dhaenekint en Sybren Baelde waren de snelsten op de tien kilometer. Kevin Brysbaert die tweede eindigde bij de heren, ontbreekt op de foto. (foto EV)
Redactie KW

Geen Lenteloop zonder stralend lenteweer, zo lijkt het wel. Klokslag 14 uur werd het startschot gegeven van de elfde Lenteloop. De omstandigheden waren ideaal voor de sportievelingen. De organisatoren blikken met ruim 700 lopers terug op een succesvolle editie.

“Zo’n prachtig weer, dat hadden we zelf nooit verwacht”, vertelt Rode Loper Marnix De Meyer. “We zijn tevreden met de opkomst. In het centrum was veel publiek en ambiance, ondanks het feit dat er door het nieuwe parcours geen tussentijdse passage meer was van de tien kilometer.”

De deelnemers zelf spreken allen van ideaal loopweer met stralende zon en weinig wind. Het vernieuwde parcours viel in de smaak, glooiend met weinig steile stukken. Dat vindt ook Sybren Baelde uit Izegem. Hij won de tien kilometer bij de mannen: “Het was een redelijk snel parcours. Hoewel de afstand een halve kilometer langer was, behaalde ik toch een mooie tijd van 34 minuten en 38 seconden.”

Bij de Kidsrun was het hoogste schavot voor Jonas Lagrou en Flore De Baecke. Jiebe Vermeersch liep als eerste over de eindmeet bij de loop voor mensen met een beperking.

Op de vijf kilometer zegevierden Robin Copermans en Eline Hoorne, beiden uit Roeselare. Sybren Baelde en Saskia Vens werden eerste op de tien kilometer. Na een mooie tijd van 1 uur en tien minuten finishte Benny Fischer uit Oostende als eerste man bij de halve marathon, gevolgd door Cedric Callewaert en Henk Vandermeersch. Sarah Speleers uit Bredene werd eerste bij de dames met een tijd van 1 uur en 24 minuten, gevolgd door Annelies Deketelaere en Annelore Van Den Bleeken.

(EV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier