Lekke band kost Princen en Eelbode de zege in Spa Rally

10/03/18 om 20:51 - Bijgewerkt op 11/03/18 om 09:07

Kris Princen en zijn Beernemse corijder Bram Eelbode moesten na een lekke band vrede nemen met de tweede plek in de Spa Rally, waar Adrian Fernémont (Skoda Fabia R5) verrassend de zege pakte.

Lekke band kost Princen en Eelbode de zege in Spa Rally

Na hun zege in de Rally van Haspengouw twee weken geleden behoorden Princen en Eelbode ook in de Spa Rally tot de topfavorieten. Het duo nam vrijdagavond de beste start op het circuit van Spa-Francorchamps, maar de Skoda's van Ghislain de Mevius en Adrian Fernémont bleven nooit ver uit de buurt. De wedstrijd kantelde compleet op de elfde proef, waar zowel de Mévius als Princen pech kenden. De Mévius verloor minuten met een gebroken velg en viel terug naar de vierde plek, terwijl Princen veertig seconden verloor met een lekke band. De Limburger speelde wel de leiding kwijt aan streekrijder Fernémont.

Ondanks een aanval in de slotfase strandde Princen op vijf seconden van de 29-jarige Fernémont, die zijn eerste algemene zege boekte. Princen en Beernemnaar Eelbode deden wel een uitstekende zaak in het Belgisch kampioenschap. In afwezigheid van Vincent Verschueren en na de sortie van Guillaume de Mevius staat het duo aan de leiding met twintig punten voorsprong.

Cracco Junior vijfde

De West-Vlaamse delegatie bleef verder beperkt in Spa en bovendien hadden de meesten het geluk niet aan hun zijde. Als copiloot van Cédric Cherain (Ford Fiesta R5) moest Kortrijkzaan Filip Cuvelier net als in de Rally van Haspengouw aan de kant na een sortie. Voor Melissa Debackere (Skoda Fabia R5) was de Spa Rally de eerste van in totaal dertien wedstrijden die dit seizoen op haar programma staan. Motorpech op vrijdagavond maakte echter al vroeg een einde aan haar wedstrijd.

Opmerkelijk was wel de vijfde plek van Pieterjanmichiel Cracco, de pas 22-jarige zoon van Philip Cracco die na meer dan drie jaar inactiviteit zijn wederoptreden maakte. Bij zijn verdienstelijk debuut met een Ford Fiesta R5 ging hij Patrick Snijers (Porsche 997 GT3) vooraf. Bij de Juniors ging de zege naar Grégoire Munster (Opel Adam R2). Christophe Daco (Ford Escort MK 2) was de beste bij de Historics voor Tom Van Rompuy (BMW M3), die genavigeerd werd door Stasegemnaar Jens Vanoverschelde.

De volgende BK-manche is de TAC Rally in Tielt op zaterdag 7 april.

(JDH - foto DM)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!