Lefevere versus Verschueren in Rally van Staden?

08/08/18 om 21:53 - Bijgewerkt om 21:51

Komende zondag wordt met de Rally van Staden de tweede seizoenshelft ingezet. Thuisrijder Andy Lefevere kan er een derde opeenvolgende zege scoren.

Lefevere versus Verschueren in Rally van Staden?

© VDB VDB

Staden is traditioneel de eerste West-Vlaamse wedstrijd na het zomerverlof en tevens de ideale opwarmer voor de Omloop van Vlaanderen. Automobielclub Staden kan ook nu weer rekenen op enkele BK-rijders die wedstrijdritme komen opdoen. Ex-winnaar, regerend Belgisch kampioen en huidig BK-leider Vincent Verschueren vertrekt als favoriet. De Oost-Vlaming komt een gloednieuwe Skoda Fabia R5 proefrijden met oog op de BK-manche in Roeselare. Ook Davy Vanneste, bijgestaan door Stadenaar Eddy Snaet als copiloot, neemt opnieuw met een Skoda Fabia R5 deel. Youngster Pieterjanmichiel Cracco brengt de enige Ford Fiesta R5 aan de start.

De R5-rijders zullen vooral Andy Lefevere in de gaten moeten houden. De Stadense autohandelaar wist de laatste twee edities te winnen en bewees al meermaals dat hij met zijn Mitsubishi Lancer Evo X R4 R5-wagens kan kloppen. Bij de Mitsubishi-rijders is het verder uitkijken naar VAS-titelfavoriet Steve Bécaert (Mitsubishi Lancer Evo X R4), Dennis Degroote (Mitsubisih Lancer Evo 6) en Philip Barbier (Mitsubishi Lancer Evo X). Thuisrijder Jeoffrey Lerminez (Subaru Impreza WRC) en de Deen Jan Petersen (VW Polo Super 2000) zorgen voor ander, opmerkelijk 4x4-geweld aan de start.

Hans Weijs Junior blikvanger

De grootste buitenlandse blikvanger op de affiche is ongetwijfeld Hans Weijs Junior. De Nederlander vormt opnieuw een duo met Anzegemnaar Bjorn Degandt en komt het spektakel verzorgen met de BMW 132i van Charles Schmid. In de categorie van de achterwielaangedreven wagens is hij daarmee een referentie van formaat voor Porsche-rijder Chris Debyser en de vele andere BMW-piloten, waaronder Kurt Braeckevelt, Thierry Cokelaere, Tobi Vandenberghe, Cris Algoedt en Wim De Reu. Gilles Pyck gaat de strijd aan met een originele Renault Clio V6.

Ook de F2-klasse wordt ongetwijfeld boeiend om volgen. Thuisrijder Glenn Snaet (Peugeot 208 R2) mag het bij de voorwielaangedreven wagens opnemen tegen o.a. Nico Denys (Renault Clio) en de tenoren van de Clio Challenge, waaronder Jeroen Catelin, Steve Seret, Corentin Tordeurs en Peter Vanderhauwaert. De groep N-Clio's worden belangrijke tegenstanders voor Stefaan T'Joens (Renault Mégane RS) in de strijd om de zege in Divisie 1-2. Michaël Lynneel (Renault Clio) en Subaru-rijders Jeroen Vanhoutte en Damon Noyelle zijn de overige favorieten bij de standaardwagens.

Lietaer Historic-favoriet

De Historic-wedstrijd in Staden brengt een twintigtal wagens aan de start. Met Paul Lietaer is ook hier de huidige BK-leider van de partij. De Heestertnaar vertrekt opnieuw als topfavoriet met zijn Opel Manta 400. Stefaan Prinzie kiest in zijn thuiswedstrijd voor zijn Opel Ascona 400, terwijl Piet Declercq opnieuw naar een Porsche 911 overschakelt. Nick Toorré (Ford Sierra Cosworth) en Glenn Rogiers (Opel Kadett) zijn de belangrijkste outsiders voor het podium.

De Rally van Staden gaat zondag rond 8.00u van start voor vier ronden op de ongewijzigde proeven Staden, Westrozebeke en Oostnieuwkerke.

(JDH)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!