Lara Vanneste is terug aan de slag in Ieper: "Rally bezorgt je kriebels in de buik"

22/06/18 om 10:51 - Bijgewerkt om 10:50

Lara Vanneste heeft op haar 28ste al een indrukwekkend palmares als copilote. Nadat ze de laatste jaren vooral in het buitenland actief was, heeft ze dit seizoen opnieuw een BK-programma met Kevin Demaerschalk. In de Ypres Rally vertrekt het duo dit weekend vanuit een outsiderrol.

Voor Lara Vanneste begon het allemaal van kleinsaf aan, toen ze met haar vader ging supporteren voor Bernard Munster. Via Munster werd ze het rallywereldje ingeloodst en enkele weken na haar 18de verjaardag debuteerde ze als copilote van Melissa Debackere. Op haar 21ste had ze even een WK-zitje beet, maar een professionele carrière als copilote heeft ze ondertussen uit haar hoofd gezet. "Op jonge leeftijd heb ik enkele mooie kansen gekregen", vertelt Lara, afkomstig uit Oekene. "Maar dan mis je misschien nog wat geloofwaardigheid en kan je als copiloot snel aan de kant worden geschoven, zoals toen met Kevin Abbring bij Volkswagen. Ik wou zeker ook mijn studies niet...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!