Lander Tijtgat, vorig jaar nog dertiende, geeft forfait voor het EK veldlopen

05/12/18 om 20:23 - Bijgewerkt om 20:22

Lander Tijtgat geeft forfait voor het EK veldlopen zondag in het Nederlandse Tilburg. De 35-jarige ouderdomsdeken van de Belgische selectie werd vorig jaar nog dertiende, maar kampt nu met een spierscheur. Dat meldde de Vlaamse Atletiekliga woensdag.

Lander Tijtgat, vorig jaar nog dertiende, geeft forfait voor het EK veldlopen

© BELGA

Bij de mannen mikten de Belgische veldlopers in Tilburg voornamelijk op een medaille in het ploegenklassement. De kans daarop is door de afzegging van Tijtgat gevoelig kleiner geworden. De uitgeweken West-Vlaming was derde op de selectiecross in Roeselare eind november en vorig jaar nog dertiende op het EK veldlopen in het Slovaakse Samorin.

Eerder moest ook Soufiane Bouchikhi, vorig jaar vijfde in Slovakije, geblesseerd afhaken. De Belgische eer wordt zondag bij de mannen nog verdedigd door Isaac Kimeli, Robin Hendrix, Dame Tasama en Michael Somers. Het ploegenklassement wordt opgemaakt op basis van de beste drie atleten per land.

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!