Laatste keer Kortemark Loopt op 11 maart

Walter Vanhoutte is toe aan zijn laatste Kortemark Loopt als organisator © Foto Coghe
Redactie KW

Kortemark Loopt is aan zijn laatste editie toe in 2018. De populaire loopwedstrijd wordt voor de laatste keer georganiseerd.

“Op mijn grafsteen zullen ze later zeker mogen zetten dat ik iedereen bekeerde tot de gezonde loopsport”, dixit organisator Walter Vanhoutte (80), die naast Kortemark Loopt ook destijds de Corrida uit de grond stampte en zelf ook aardig wat overwinningen op zijn naam kon schrijven in de atletiek. Op 11 maart organiseert hij de wedstrijd voor de laatste keer.

Tot op de dag van vandaag mag ik mezelf nog steeds de beste atleet van Torhout noemen wat betreft veldlopen en steeple”, aldus Walter Vanhoutte. “Zelf loop ik wekelijks nog vier keer in Groenhove in Torhout. Ik raad het iedereen aan om wekelijks zonder zich te forceren op een zachte ondergrond te trainen. Ik organiseerde in het verleden veldlopen, cyclocrossen, moutainbiketochten en stratenlopen in het Torhoutse, maar alles is in de loop van de jaren weggevallen of ferm verminderd. Ik heb dit met zoveel enthousiasme gedaan en zou het echt heel jammer vinden mocht niemand Kortemark Loopt van mij overnemen.”

“Jammer dat niemand dit van mij kan overnemen”

De wedstrijd is qua parcours, organisatie en prijzen een van de beste stratenlopen van België“, aldus Walter. “Ik ben heel blij dat we dit jaar opnieuw de 20 km mogen organiseren. Ik hoop dat we nu zeker weer 1.500 deelnemers halen. Er is op 11 maart ook geen enkele andere wedstrijd in West- of Oost-Vlaanderen. Om 11 uur start de kidsrun, om 12 uur is er de 10km, 5 minuten later wordt de G-run gelopen. De 20 km gaat om 13.30 uur van start en om 16 uur kan iedereen deelnemen aan de 5 km lopen of wandelen. Dit is de allerlaatste editie die ik zelf organiseer. Ik wil in schoonheid eindigen en mijn slaap ga ik er op mijn 80ste niet meer voor laten.” (JDK)