KWK grijpt onverhoopt scalp landskampioen Antwerp

Wim Vanden Abeele foto VDB / BART VANDENBROUCKE © VDB
Redactie KW

Eerstenationaler KWK is zaterdagavond boven zichzelf uitgestegen. De Kortrijkse waterpoloclub versloeg na een spannend en incidentrijk duel kampioen Antwerp met 12-11. (Periodestanden: 0-2, 3-3, 3-5, 6-1)

Antwerp liet in het zwembad LAGO Rosebroeken Gent, de voorlopige thuisbasis van KWK, meteen zien waarom het vorig seizoen nog de titel pakte. Het hoge tempo van de bezoekers deed de Kortrijkzanen in de eerste periode flink naar adem happen (0-2), maar omdat Antwerpse waterpolo in periode twee wat op de rem ging staan, kon KWK zich in het spoor van de regerende landskampioen vastbijten (3-5).

De thuisploeg verhoogde de druk en wekte daarmee heel wat frustratie op bij de Antwerpenaren, waarbij één bezoekende speler in de vierde periode door het lint ging en een slag boven water uitdeelde. Een definitieve uitsluiting was zijn deel, en bovendien kreeg KWK hierdoor een penalty én lag het nog vier minuten met een man meer in het water.

In een ultraspannend slot redde keeper Platteau bij 11-11 met een gestopte strafworp ultiem de Kortrijkse meubelen, waarna Geysen vijftien seconden voor het eind het lot van de bezoekers bezegelde door de bevrijdende 12-11 binnen te poeieren. Midvoor Jan Nel was met zes doelpunten de Kortrijkse scherpschutter met dienst.

Door de overwinning springt KWK over Antwerp naar een gedeelde eerste plaats. Co-leider Moeskroen heeft wel nog een wedstrijd minder gespeeld.

(JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier