Kristof Nackaert en Nina Lauwaert schrijven 14de editie van de Waregemse Kerstloop op hun naam

© (Foto ELD)
Redactie KW

Ruim 500 sportievelingen kwamen zondagnamiddag afgezakt naar wijk ‘De Biest’ om er deel te nemen aan de 14de Kerstloop. Kristof Nackaert en Nina Lauwaert waren outstanding.

Op de 9,7 kilometer was al vlug duidelijk wie met de zegebloemen mocht pronken. Bij de heren was het Belgisch kampioen op de Marathon Kristof Nackaert (26) die er al snel vandoor ging. Sander Verminck en Tommy Kinders waren zijn dichtste belagers. Nackaert uit Lier won met overmacht in 30’52. Sander Verminck werd tweede op 31’22 en Tommy Kinders vervolledigde het podium in 31’49.

Bij de vrouwen was Nina Lauwaert uit Sint Niklaas duidelijk de sterkste. Stelselmatig bouwde ze haar voorsprong uit op Charline Vanneste en Melissa Nobus. Lauwaert die volgende week aan de start staat van het EK veldlopen in Tilburg haalde het in 34’50. Vanneste werd tweede in 36’20 en Nobus derde in 38’10.

Op de korte afstand (4,3 killometer) was het thuisloper Hans Omey die zijn tiende zege op dertien deelnames binnenrijfde. Omey – ook wel de koning van het Zuidwest Vlaamse stratencircuit genoemd – haalde het met 8 seconden voorsprong op favoriet Cedric Van de Putte die de finish na 13’14 overschreed. Bruggeling Wim Darthet werd derde in 14’26.

Bij de vrouwen ging de zege naar Lindsey De Grande. De Brugse haalde het met een tijd van 14’54 voor Josephine Rondelez (15’56) en Anneleen Vande Riviere.

(ELD – Foto ELD)