Krachtbalfavorieten klaar voor titelstrijd

Jabbeke en Male zijn klaar voor de titelstrijd. We zien staand v.l.n.r. Jabbeke met Hendrik Baert, Tomas Vandamme, Tim Versyck, Mathijs Logghe, Simon Depoorter, Hans Meire, Vincent Mahieu en coach Wim Vandenberghe. Vooraan zien we de Maalse coach Curt Bonne, Koen Van Iseghem, Louis Tourlamain, Jonas Bonne, Joos Anseeuw en Dylan Sarlet.
Redactie KW

In het krachtbal staan de beslissende weken gepland. De drie kanshebbers op de titel: kampioen Male en de leiders Sint-Michiels en Jabbeke spelen de komende weken tegen elkaar.

KRB Jabbeke heeft misschien wel de beste papieren. Trainer Wim Vandenberghe zag zijn spelers dit seizoen groeien. Vooral de jonge Tomas Vandamme en Mathijs Logghe krijgen volop hun kansen. De aalvlugge en ervaren achterspeler Hendrik Baert zet zijn verdediging heel goed. Maar ook in de aanval is eerste werper Vincent Mahieu prima omringd door Tomas Vandamme en Tim Versyck. Bij kampioen Male loopt het na de winterstop iets minder. Tegen nieuwkomer Assebroek won het met 21-32, terwijl het met het kleinste verschil won van Loppem. Voor coach Curt Bonne komt het er op aan om zijn spelers topfit te houden. Timothy Compernolle en Joos Anseeuw dragen de aanval, maar kampen soms met blessures. Achterspeler Dylan Sarlet speelt ook dit jaar op een hoog niveau en de youngsters Louis Tourlamain en Jonas Bonne nemen hun verantwoordelijkheid in de aanval. Bij Sint-Michiels loopt het momenteel iets minder. In de beker werd er slechts met 25-28 gewonnen van tweedeklasser Menen. Jabbeke en Male zijn alvast klaar voor de titelstrijd.

We zien boven Jabbeke met v.l.n.r.: Hendrik Baert, Tomas Vandamme, Tim Versyck, Mathijs Logghe, Simon Depoorter, Hans Meire, Vincent Mahieu en coach Wim Vandenberghe. Onder Male met v.l.n.r.: Curt Bonne, Koen Van Iseghem, Louis Tourlamain, Jonas Bonne, Joos Anseeuw en Dylan Sarlet. (JV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier