Kortrijkse piloten scoren goed in de 6 uren van Kortrijk

27/11/17 om 20:14 - Bijgewerkt om 20:13

Net als vorig jaar won Oost-Vlaming Vincent Verschueren de 6 Uren van Kortrijk. De kersverse kampioen van België werd opnieuw genavigeerd door de Kortrijkse copilote Veronique Hostens.

Kortrijkse piloten scoren goed in de 6 uren van Kortrijk

"Dit is nog maar eens het bewijs dat wij over een sterk team beschikken dat goed op elkaar ingespeeld is. Na de eerste ronde vond Vincent dat de wagen te hard afgesteld stond en na overleg met het serviceteam werd er beslist om de afstelling te veranderen voor de tweede omloop. Dat resulteerde meteen in drie besttijden. Het is natuurlijk leuk om te winnen voor eigen publiek en voor de deur van een aantal van onze sponsors. Dit is een mooie afsluiter van toch wel een vermoeiend seizoen. We gaan nu met z'n allen even stoom aflaten en binnen enkele weken zitten we dan samen om te zien wat we volgend jaar gaan doen," aldus Veronique.

Kortrijkse piloten scoren goed in de 6 uren van Kortrijk

Voor de jonge Kortrijkzaan Thomas Vauterin was de tweede plaats even veel waard als een overwinning. "Dit was pas mijn tweede rally met een R5 wagen. Vorig jaar kon ik al eens proeven van het R5 geweld toen ik hier aan de start kwam met een Ford Fiesta R5. Dit jaar opteerden we om de Peugeot 208 R5 van Pevatec te huren en dat was een goede keuze. De Peugeot vraagt een compleet andere manier van tijden in vergelijking met de Ford. De Peugeot is een leuke maar ook wilde auto om te besturen. Het is zeker niet de gemakkelijkste R5 om mee te rijden. Tijdens de eerste proeven was het voor mij dan ook belangrijk van op de weg te blijven en de wagen te leren kennen. In die optiek was het voor mij dan ook een verrassing om als tweede afgevlagd te worden. Dit was een éénmalig project en concrete plannen voor volgend jaar zijn er nog niet."

Kortrijkse piloten scoren goed in de 6 uren van Kortrijk

Ouderdomsdeken Paul Lietaer kwam voor de gelegenheid met een Skoda Fabia WRC aan de start en werd in extremis nog vierde algemeen. "We hadden de wagen al een week voor de rally bij ons, maar dat was vooral om de zitposities en de handleiding onder de knie te krijgen. Een echte doorgedreven test hebben we niet gedaan zodat we tijdens de rally nog heel veel te leren hadden. Naarmate de wedstrijd vorderde werd het parcours droger en konden we betere tijden realiseren. Dankzij een besttijd op de allerlaatste klassementsproef haalden we nog de vierde plaats binnen. Het is niet de bedoeling om met deze Skoda verder te doen volgend jaar. We zijn druk bezig aan mijn Opel Manta 400 waarmee we volgend jaar hopen het Belgisch kampioenschap historic te rijden."

Kortrijkse piloten scoren goed in de 6 uren van Kortrijk

Tuur Vanden Abeele, genavigeerd door zijn vriend en burgemeester Vincent Van Quickenborne, bestuurde voor de gelegenheid een Ford Fiesta R5 en werd knap vijfde algemeen. "Dit was voor mij een eerste kennismaking met een wagen van het type R5. Ik voelde me onmiddellijk comfortabel in de wagen en dat liet zich ook zien in onze tijden op de klassementsproeven. We maakten lange tijd aanspraak op een podiumplaats maar tijdens de tweede omloop zijn we vertrokken op regenbanden en dat was een verkeerde keuze. We verloren zo een halve minuut en vielen terug naar de vijfde plaats. Maar die vijfde plaats was nog steeds ver boven onze verwachtingen," aldus de Kortrijkzaan.

Kortrijkse piloten scoren goed in de 6 uren van Kortrijk

Bij de Historics stond er, zoals verwacht, geen maat op Robin Maes die voor de gelegenheid genavigeerd werd door de ervaren Filip Cuvelier(Wevelgem). "Dit was meteen de laatste rally voor onze BMW M3," opent Robin. "Nadat we een zeer knap Belgisch kampioenschap afgewerkt hebben is dit een waardig afscheid van een zeer leuke auto. We gaan de BMW nu in de showroom van BMW Jonckheere plaatsen en plannen voor volgend jaar opnieuw een deelname aan het Belgisch kampioenschap maar dan wel bij de moderne wagens. Momenteel is er omtrent de nieuwe wagen nog niets beslist maar het lijkt er sterk op dat we een Skoda Fabia R5 gaan huren. Ik moet ook nog eens samen zitten met Filip Cuvelier om te zien als we volgend jaar verder kunnen samen werken."

(FM - Foto's DM)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!