Kortrijk Expo organiseert eerste sportfestival van Europa

Onder meer Yves Lampaert komt langs. © BELGA
Redactie KW

Geen international rockbands maar wel topsporters als headliners op WILL, het allereerste sportfestival in Kortrijk. Met sprekers als Nafi Thiam en Roberto Martínez willen de organisatoren de bezoekers laten kennismaken met alle facetten van de sport en hen motiveren om hun prestaties te verbeteren. Het evenement vindt plaats op 27 en 28 oktober.

Gedurende twee dagen kunnen startende sportievelingen tot professionals op het eerste sportfestival van Europa terecht voor lezingen en interviews met topsporters. “Het initiatief komt er op vraag van Kortrijk Expo, dat al langer iets zocht om in te spelen op de sportieve tendens. Met WILL willen wij beginnende lopers tot semi-professionals inspireren, informeren en motiveren”, legt Matthias Lievens van WILL uit.

Tal van sportieve sprekers komen langs op het sportfestival, onder wie Nafi Thiam, Yves Lampaert en Roberto Martínez.

“We hebben bewust gekozen voor niet-evidente linken. Zo zal mountainbiker Frans Claes vertellen over zijn veganistische voeding als topsporter en zetten we Marc Herremans met een jonge belofte op podium voor een interview. Ultraloper Karel Sabbe komt samen met zijn kinesist vertellen over zijn voorbereiding voor de 4.300 kilometer lange Pacific Crest Trail. We voorzien bij iedere spreker ruim te tijd voor vragen uit het publiek. Bezoekers kunnen op WILL ook een looptest doen, hun fiets laten afstellen op de beste positie of een praatje te maken met een coach.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier