Knokken in Knokke met Junior Bauwens

Junior Bauwens, onze medewerkster Lobke Maene en Daphé Grillaert © Davy Coghe
Lobke Maene

Deze zomer vertoeven de Gentse bokser Jean-Pierre ‘Junior’ Bauwens en zijn vrouw Daphné Grillaert regelmatig op het Knokse strand. Met Boxing Woest leren ze jong en oud de kneepjes van het boksvak.

Drie maanden geleden startte het koppel met hun boksschool Boxing Woest in Gentbrugge en nu hebben ze hun eigen ‘pop up’ boksschool in Knokke.

“Wanneer wij op reis gaan, zoeken wij zelf altijd een boksclub en dat is bijna nergens te vinden”, vertelt Junior Bauwens. “We zitten ook zelf vaak aan de zee. Toen vroegen we ons af: waarom zouden wij geen bokslessen organiseren op het strand? Het geeft een vakantiegevoel en we kunnen tegelijkertijd onze hobby uitoefenen. Het sluit ook perfect bij onze nieuwe boksschool aan.”

Junior geeft bokslessen aan gemengde groepen van mannen en vrouwen, Daphné geeft kickbokslessen enkel voor vrouwen. Samen geven ze ook initiatielessen voor kinderen.

“We zijn ervoor mensen die eens iets anders willen doen dan lopen, fietsen of fitnessen. Er is geen ervaring vereist. De bedoeling is om mensen te laten kennismaken met het boksen en hen eerst de basis aan te leren. Naast de groepslessen geven we ook personal coaching. Gevorderden zijn ook welkom bij ons.”

“Op dinsdag en donderdag zorgt mijn vrouw voor de lessen in Knokke en hou ik de boksschool in Gentbrugge draaiende. In het weekend kom ik ook naar het strand. Onze groepen zijn al groter dan in het begin. De kinderen amuseren zich te pletter. Ook de volwassenen zijn tevreden. Ze hebben keuze tussen een eenmalige les of een beurtenkaart. We zien dat veel mensen willen terugkeren en voor een beurtenkaart kiezen.”

Of ze nog andere toekomstplannen hebben? “We zitten nog boordevol ideeën, maar willen eerst dit tot een succesvol einde brengen”, zegt Junior, die zelf op 5 oktober meedoet aan het Gents boksgala.

(Lobke Maene)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier