Knokke heeft nu opnieuw een frisbeeteam

Knokke heeft ook een frisbeeteam
Redactie KW

De Karolingers, het eerste ultimate frisbeeteam in Knokke-Heist, is na drie jaar inactiviteit weer van de partij. “Momenteel zijn we met 23 actieve leden. Nieuwe spelers zijn altijd welkom.”

De Karolingers, een groep jonge gasten tussen 16 en 23 jaar en allen afkomstig uit Knokke-Heist, zijn destijds als vrienden en onder impuls van hun vroegere sportleerkracht Karel Vroman met een eigen frisbeeteam begonnen. “In het vijfde middelbaar kwamen we met deze sport in aanraking, ook al omdat Karel zelf frisbee speelde. Hij motiveerde heel wat mensen om er mee verder te doen en hij heeft ons ook getraind”, herinnert voorzitter Arthur Van Den Broucke zich. “De meesten van ons zijn dan richting Gent getrokken om te studeren en de trainingen op woensdagnamiddag werden stilgelegd. Vorige zomer heb ik eens gepolst bij onze vroegere leden. Iedereen leek nog altijd geïnteresseerd en gemotiveerd om weer aan frisbee te doen.”

“We trainen iedere zondagmorgen”

“We trainen nu op zondagmorgen met dezelfde kern van destijds, aangevuld met enkele nieuwe leden.” De ploeg doet ook aan competitie. “We willen er in wedstrijdvorm toch telkens iets moois van maken en een resultaat neerzetten. In dat opzicht is het onze motivatie om zo hoog mogelijk te eindigen.” (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier