Kenneth Vandendriessche wordt negende in halve Ironman Sankt Pölten

Kenneth Vandendriessche pakte vorige maand nog de Europese titel duathlon. De Ruddervoordenaar finishte in Oostenrijk als negende op de halve Ironman. © GC
Redactie KW

Ruddervoordenaar Kenneth Vandendriessche is zondag als negende geëindigd in de Ironman 70.3 in het Oostenrijkse Sankt Pölten.

Kenneth Vandendriessche moest twee weken terug nog teleurgesteld opgeven in de halve Ironman van Aix-en-Provence en was dan ook op revanche belust. De Europese kampioen duatlon finishte na 1,9 km zwemmen, 90 km fietsen en een halve marathon (21,1 km lopen) in 4u08:39.

David De Grooff werd dertiende in 4u10:54. Hannes Callebaut haalde nog net de top 30 in 4u17:20. De zege ging naar de Duitser Andreas Böcherer in 3u49:41 voor zijn landgenoot Nils Frommhold (3u51:38) en de Zwitser Jan van Berkel (3u56:14).

“Tevreden, maar moet nog een pak beter”

“Het zwemonderdeel was hoopgevend, wetende dat ik de hele wedstrijd alleen heb afgewerkt”, reageerde Kenneth Vandendriessche achteraf. “Het fietsparcours reed ik op power en tussen 10 en 15 kilometer in het looponderdeel heb ik een dipje gehad. Ik ben tevreden, maar het moet nog een pak beter.”

De volgende wedstrijd op het programma van Kenneth Vandendriessche is de halve Ironman van Kraichgau, die op 7 juni in Duitsland wordt afgewerkt.

(AD/BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier