Kenneth Vandendriessche in top tien in Marbella

Kenneth Vandendriessche. © (Foto VDB)

Triatleet Kenneth Vandendriessche uit Ruddervoorde finishte op een achtste plaats.

In het Spaanse Marbella werd daar met een Ironman 70.3 voor de eerste keer een triatlon op de halve afstand georganiseerd. Meteen goed voor circa 2.500 deelnemers. De warmte en ook de felle windstoten maakten het voor het fietsen niet gemakkelijk, het zwemmen werd zelfs omwille van veiligheidsredenen met 400 meter ingekort. De 26-jarige Vandendriessche, lid van het Itzu Tri Team onder leiding van Luc Van Lierde, werd begin dit jaar tweede op een wedstrijd over dezelfde afstand in Zuid-Afrika. Hij kwam nabij Puerto Banus pas als 32ste uit het water maar maakte vooral tijdens het fietsen veel van zijn achterstand goed. Hij finishte uiteindelijk als achtste in 4u06’09” of op bijna acht en een halve minuut van de winnaar, de Brit David McNamee (derde in Hawaï) die het in een millimetersprint haalde van de Amerikaan Chris Leiferman. Romain Guillaume, een, ploeggenoot van Vandendriessche, werd vierde.

In de age group klassementen waren er bij de dames enkele opmerkelijke West-Vlaamse prestaties. Charlene Ottevaere uit Oostrozebeke won in de categorie W35, Sophie Van Biervliet uit Knokke, na de zomer deelneemster in Hawaï, werd in Marbella tweede in de categorie W45. Sabine Leys uit Oudenburg werd derde in de categorie W55. Axelle Vanthournhout uit Knokke-Heist tiende bij W30.