Kayley Meeuw uit Ieper pakt brons op WK Disco Dance

Kayley Meeuw werd eerder al vierde op het EK en werd al zes maal tot 'Belgisch Kampioen 2018' bekroond. © (GF)
Redactie KW

Dansfenomeen Kayley Meeuw (17) uit Ieper behaalde donderdagavond brons op het Wereldkampioenschap disco dance solo freestyle female in Zweden. Deze sublieme en unieke internationale IDO prestatie wist ze te behalen in de Nya Idrottshuset hal te Orebro, die voor een week in een danstempel vol beats werd omgebouwd. Mooi weetje is dat ze dit presteert als enig geselecteerde Belgische adult deelneemster voor het WK in deze discipline en dat ze nog maar in haar tweede jaar bij de Adults divisie danst.

Als jongste in de finale wist ze, tussen toplanden als Noorwegen, Zweden, Rusland, Finland, Italië, Ukraine, Polen, … haar vernieuwde danschoreo met acro elementen met volle overtuiging en wereldklasse te brengen. Dit resulteerde dan ook in een schitterend verdiend resultaat en mocht ze met fierheid de prachtige WK bronzen medaille en majestueuze beker onder luid applaus van de vele meegereisde supporters in ontvangst nemen.

Via de livestream kon het Belgische thuisfront van haar wereldtop prestatie meegenieten en zien hoe emotioneel en en vol ontlading ze het podium als derde mocht betreden. Dit was dan ook de kers op de taart en een mooie bekroning voor de vele uren training de afgelopen maanden. Haar doel is behaald en dit toont ook aan dat ze perfect op running is voor de volgende wereldbekerwedstrijd in Macedonië begin november en de aanvang van het nieuwe Belgische seizoen.

Vierde op het EK

Eerder dit jaar werd ze ook al vierde op het Europees kampioenschap en kon ze ook al een derde plaats in een wereldbeker veroveren. Op nationaal niveau werd ze zelfs zes maal tot ‘Belgisch Kampioen 2018′ gekroond.

Wat ook heel straf is dat ze dit in zes verschillende disciplines wist te behalen, die toch wel haar veelzijdigheid in het (inter)nationaal danscircuit aantoont.

Deze BK overwinningen wist ze in de hoogste Adults master klasse te behalen. Met name vijf individuele titels in de dansdisciplines disco dance freestyle, disco dance female, Jazz dance, Modern dance, Clipdance en één groepstitel in disco dance formation met haar dansteam “Tennessee” onder leiding van Sofie Dursin.

Voor deze topsport danseres was het BK, EK en WK een bekroning voor de vele uren trainen en het steeds blijven verfijnen van haar eigen gemaakte choreo’s. Tijdens de officiële uitreiking op het WK moest ze zich toch even in de arm knijpen en bekomen van de emoties. Dit was een droomscenario om haar internationaal palmares te vergroten.

Hiervoor wil ze een speciaal dankwoordje geven aan haar ouders, dansschool Dursin, het College Ieper en haar vele supporters en familieleden die volledig achter haar staan en haar steunen op alle vlak zodat ze dit mogelijk kan maken. Dansen is en blijft haar passie. Door deze internationale danswedstrijden ziet ze ook een stuk van de wereld en legt ze vele sociale contacten met andere nationaliteiten. Kortom, ervaringen om nooit te vergeten.

(MB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier