Katrien Delaender uit Brugge is Europees kampioen zwemmen

Katrien Delaender pakte drie medailles. © ACR
Redactie KW

Als lid van de Koninklijke Brugse Zwemkring (BZK) behaalde Katrien Delaender op het EK zwemmen voor masters goud op de 100 meter vlinderslag. Op twee andere afstanden was ze bovendien goed voor een medaille.

Het EK zwemmen voor masters vindt plaats in Slovenië. Katrien Delaender neemt er deel in de leeftijdscategorie 50-54 jaar. De 52-jarige Brugse zwemster zwom de 100 meter vlinderslag in 1’10″79. Dat was niet alleen goed voor goud, maar ook voor een nieuw Belgisch record. Ze was bijna een seconde sneller dan de Italiaanse Daniela Deponti en de Noorse Janne Urdal Thorstensen.

Delaender, werkzaam in de zorgsector in Brugge in WZC Van Zuylen in Sint-Kruis, behaalde op het EK nog twee ereplaatsen: zilver op de 400 meter vrije slag (5’00″28) en op de openingsdag brons op de 800 meter vrije slag (10’20″96). Op de 200 meter vrije slag finishte ze als vierde.

Opvallend: haar dochter Liesa Vrielinck neemt ook aan het EK deel en werd in de leeftijdscategorie 25-29 jaar twee keer zesde, op de 100 meter vlinderslag en de 200 meter wisselslag.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier