Kasper Lagae eerste West-Vlaamse triatleet op Den Halven van Damme

© ACR
Redactie KW

Tijdens Den Halven van Damme wordt tegelijkertijd een duatlon en triatlon afgewerkt met tussen de atleten als extraatje de Clash der Titanen.

In de streek rond Brugge en aan de oostkust is er een groot aantal aan triatlons. Reeds zeven jaar is Den Halven van Damme een vaste waarde. Bij de organiserende vzw onder leiding van Sixten Mergaert zijn ze alvast tevreden. Het mooie weer zorgde ervoor dat de 310 ingeschreven deelnemers zo goed als allemaal kwamen opdagen. Dat was tijdens de vorige edities soms anders. Het aantal duatlons is echter beperkter en daarom organiseerden zij naast een halve triatlon ook een duatlon over de halve afstand.

In die duatlon was Rik Thijs als winnaar van vorig jaar de favoriet, ook al omdat gewezen wereldkampioen Sebbe Odeyn voor de triatlon koos. Thijs won met een voorsprong van maar liefst elf minuten voor Oost-Vlaming Guust De Smul. Diederik Derijcke uit Wevelgem volgde op achttien minuten van de winnaar. De Nederlandse Tamara Kuijllen was de snelste dame voor Anne-Marie Danneels uit Knokke-Heist en de Antwerpse Louise Renema.

Kasper Lagae eerste West-Vlaamse triatleet

Tijdens de halve triatlon maakte Thien Do Huy uit Waver een sterke indruk, vooral tijdens het fietsen kon hij bijzonder goed mee met Matthias Allegaert, al had hij om de winst binnen te halen zeer diep moeten gaan. Do Huy finishte met drie minuten voorsprong op Odeyn. Kasper Lagae werd derde. De triatleet uit Lauwe was tevreden, al kon het op de fiets wel beter vindt hij. “In al mijn wedstrijden deze zomer eindigde ik in de eerste drie. Ik wil de komende maanden wat bezig blijven, met halve marathons in Kuurne en Berlare. Vorig jaar maakte ik de fout om een maand niets te doen. Ik heb mijn selectie beet voor het WK agegroup in Lausanne, misschien moet ik daar een doel van maken”, aldus Lagae.

Allegaert uit Tielt eindigde als vierde voor Dennis Dieussaert uit Bredene. De Gentse Joke Coysman won de wedstrijd bij de dames voor Deborah Van Gossum uit Scherpenheuvel en Liesbeth Verbiest uit Gentbrugge.

In de strijd der titanen was duatleet Thijs ruim vijf minuten sneller dan triatleet Do Huy. Coysman behaalde de titel bij de dames.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier