Jurgen Wybo en Sunny Desintebin Belgisch kampioen motorcross

In Pamel werden Jurgen Wybo en Sunny Desintebin Belgisch kampioen. © Coghe
Redactie KW

MCLB was zondag te gast in Vlaams-Brabant op het bekende circuit De Heideberg in Pamel-Roosdaal, een organisatie van Mc De Willemsvrienden. Met 400 piloten achter het starthekken en een grote schare toeschouwers en supporters was de wedstrijd een grandioos succes. Bovendien werden de finales betwist voor de Nieuwelingen mx2, Beloften, Quads en Internationalen.

De hoogste categorie bij MCLB, de Internationalen, waren aan hun finale toe. De deelnemers zorgden voor heel wat spektakel en vooral spanning. In een zinderende race, zowel de eerste als de tweede reeks, zorgden thuisrijder Wietse Brackman en Kevin Fors voor de show en de spanning. Fors schreef de eerste reeks op zijn naam voor Brackman en kwam daarmee tot op drie punten van Brackman. Fors, die meer reekszeges achter zijn naam had, zou de kampioen zijn als hij ook de tweede manche won. Beiden namen de kopstart en speelden haasje-over, tot Brackman uiteindelijk als winnaar door de finish kwam met Fors in zijn wiel en de nationale driekleur bij de Internationalen mx1 voor de Vlaams-Brabander was.

Bij de Internationalen mx2 was Jurgen Wybo uit Sint-Eloois-Winkel/Lichtervelde de grote titelkandidaat. Woby kon het waarmaken met een tweede plaats, een reekszege en een betere totaaltijd van drie seconden tegenover Mattis Meersschout uit Wingene voor de dagzege. Hij schreef de eerste reeks op zijn naam en werd tweede in de slotmanche. Het was ondertussen reeds zes jaar geleden dat Wybo nog eens een nationale driekleur binnenhaalde en zich nu op 33-jarige leeftijd geen mooier afscheid kon inbeelden. Hij is immers van plan om ermee te stoppen en zich te concentreren op de carrière van zijn zoontje.

Greg Demeulemeester (Kerkhove) werd dubbel derde bij de Inters Open B en stond als derde op het podium. Bij de Nieuwelingen mx1 was het al Vlaams in de top vijf, met winnaar Dieter Debaets (Stasegem) met een dubbele reekszege. Lothar Desmet (Pittem) werd dubbel tweede en Dimitri Vandesteene (Knesselare) dubbel derde. Gilles Gesquiere (Adinkerke), de kersverse kampioen, werd vierde en Cisse Haelewyn (Lichtervelde) vijfde. Nate Van Tatenhove (Zwevezele) werd tweede in de eindstand bij de Beloften met de tweede en vierde plaatsen. Michael Coopman (Oostkamp) tweede bij de Junioren mx1 met de tweede plek en reekszege. Kristof Calus (Heestert) werd driedubbel tweede bij de Masters.

Davy Dury uit Ieper was opnieuw aan het feest bij de Nieuwelingen Open met een dubbele reekszege en Kaël Pizzy (Deerlijk) werd dubbel tweede. Christian Dubaere (Otegem) mocht naar de hulde als derde op het podium bij de Nieuwelingen B.

Sunny Desintebin werd kampioen bij de Quads A. De man uit Zonnebeke was al zeker van de titel voor de start van deze finale. Hij haalde de titel binnen met een bonus van maar liefst 57 punten op Dorano Plevoets. Sunny pakte ook nog de dagzege mee met een tweede plaats en de reekszege.

Spanning bij de zijspannen

Met 23 driewielers achter het starthekken was de spanning verzekerd bij de zijspannen. Voor de zege was er geen twijfel, met viervoudig wereldkampioen Jan Hendrickx met bakkenist Ben Van Den Bogaert, pas wereldkampioen, bij Marvin Vanluchene in het bakje. Ze wonnen met overmacht beide reeksen. Bert Soetaert en Eduard Soenens (Oostozebeke/Meulebeke) werden derde in de eindstand met de vierde en tweede plaats. Yens Delmotte en Tom Verbrugghe (Kachtem/Meulebeke) misten net het podium met de vijfde en vierde plaats. In groep B waren de bloemen voor zus en broer Kelly en Niki Debruyne (Oostrozebeke/Meulebeke) met een dubbele reekszege. Ze kwamen in beide reeksen als zevende voorbije de finish tussen de A-rijders. Junior Verhelst en Frederik Van Der Voorden (Wingene/Eksaarde) mochten mee op het podium als derde. Ze legden beslag op de negende en achtste plaats.

Volgende afspraak op zondag 23 september in het Oost-Vlaamse Hamme-Zogge voor de derde en laatste finaledag en de finale voor de Nieuwelingen Open, Juniors en Nationalen mx2 en de Zijspannen A en B.

(GA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier