Julie Vandevelde uit Desselgem wint motorcrosswedstrijd in Heldergem

Julie Vandevelde, de huidige kampioene, won beide reeksen. © Coghe
Redactie KW

De Motor Cross Liefhebbers Bond was zondag te gast in het Oost-Vlaamse Heldergem. Het natuurlijk hellend circuit werd regelmatig besproeid zodat het stof zo goed als bedwongen werd.

Er was een volledig West-Vlaams podium bij de Dames-Open, met Julie Vandevelde uit Desselgem op het hoogste schavotje. De huidige kampioene won beide reeksen en reed samen met de heren Nieuwelingen B. Julie kwam als derde en tweede onder de geblokte vlag. Jana Calus (Heestert) legde beslag op de tweede en derde plaats en mocht plaatsnemen op het tweede schavotje. De derde podiumplaats was voor Celien Dewulf (Jabbeke) met de derde en tweede plaats.

Davy Dury (Ieper) mocht ook weer op het hoogste schavotje plaatsnemen tijdens de hulde, hij werd derde in de eerste reeks bij de Nieuwelingen Open en schreef de tweede op zijn naam. Gilles Gesquiere (Adinkerke) bevestigde opnieuw met een dubbele reekszege bij de Nieuwelingen mx1. Hier werd Dieter Debaets uit Stasegem dubbel tweede. Viktor Derijcke (Koksijde) was knap bezig bij de Nieuwelingen mx2. Hij legde beslag op de tweede en vierde plaats, goed voor de tweede plek in de eindstand. Avo Tack (Oostrozebeke) schreef de eerste reeks bij de Juniors mx2 op zijn naam en werd tweede na de pauze. Hij werd tweede in totaal.

Ook Internationalen leveren strijd

Bij de Internationalen mx1 gingen beide reekszeges naar Vlaams-Brabander David Segers voor zijn streekgenoot Wietse Brackman. Jorne Tytgat uit Kerkhove kwam in beide reeksen als derde onder de geblokte vlag en mocht mee op de foto.

Bij de Internationalen mx2 waren de bloemen voor Henson Lievens. Mattis Meersschout (Wingene) werd tweede in totaal met de derde en tweede plaats. Jurgen Wybo (Sint-Eloois-Winkel/Lichtervelde) schreef de eerste reeks bij de Inters mx2 op zijn naam. Hij kwam als vierde onder de geblokte vlag als beste mx2. In de tweede manche volgde Jurgen op de derde plaats tussen de mx1-rijders, tot hij geconfronteerd werd met een leeglopende achterband en snelheid moest minderen. Weg mooie ereplaats en reeks- en eindzege mx2. Wybo mocht alsnog naar het podium als derde.

Stanley Verstraete (Zerkegem) werd tweede bij de Inters B met de vierde en tweede plaats. Greg Demeulemeester (Kerkhove) werd derde in de eindstand met de tweede en vierde plaats.

Christophe Hempte (Spiere-Helkijn) won beide reeksen bij de Masters en werd dus eindwinnaar. De tweede plaats was voor Kristof Calus (Heestert).

Sunny Desintebin (Zonnebeke) verstevigt zijn leidersplaats in het BK bij de vierwielers. Hij won beide reeksen en werd eindwinnaar bij de Quads A. Bert Bintein (Izegem) mocht ook op het podium als winnaar bij de Quads B met een dubbele reekszege. De derde plaats was voor Dennis Maes uit Bredene.

Harde strijd bij de Zijspannen

Met de zevende proef voor het BK op het programma bij de Zijspannen was het weer drummen aan het starthekken, met 23 karren aan de start. Dylan Boussy-Dagwin Sabbe (Koekelare) waren opnieuw de beste in beide reeksen en pakten uit met dubbele reekszege. Bert Soetaert-Eduard Soenens (Oostrozebeke-Meulebeke) werden tweede in de eindstand groep A met de derde plek en de tweede. De derde podiumplaats was voor Kenneth Dierckens-Gianni Dhondt (Tielt) met de tweede en vierde plaats. Yens Delmotte-Tom Verbrugghe (Kachtem-Meulebeke) misten net het podium. De leiders in het BK namen een slechte start in de openingsmanche. In de eerste bocht werden ze opgehouden door een gekantelde voorganger, waardoor ze als allerlaatste de wedstrijd moesten starten. Na een fantastische inhaalrace legden ze alsnog beslag op de vierde plaats. In de tweede manche haalden ze de derde plaats en werden ze vierde in de eindstand. In de BK-stand staan Delmotte en Soetaert nu samen aan de leiding met een gelijk aantal punten.

Sven Siongers-Joey Valcke (Antwerpen-Oostrozebeke) moesten na de eerste reeks ook achtervolgen na het debacle in de start, samen met Delmotte. Ze kwamen terug naar de zesde plek als tweede uit groep B. In de tweede manche haalden ze de vijfde plaats als beste B en pakten ze de eindzege. Kelly en Niki Debruyne (Oostrozebeke-Meulebeke) finishten als vijfde en zevende en werden reekswinnaar B en derde, waarmee ze tweede werden in de eindstand B. De derde podiumplaats B was voor Daen Valcke-Robbe De Veene (Oostrozebeke-Kachtem), goed voor een derde en tweede plaats. Het duo werd als achtste en zesde afgevlagd tussen de A-rijders.

(GA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier