Joris De Loore reserve in team Davis Cup voor finale tegen Frankrijk

14/11/17 om 13:06 - Bijgewerkt om 13:04

David Goffin (ATP 8), Steve Darcis (ATP 76), Ruben Bemelmans (ATP 106), Arthur De Greef (ATP 174) en Joris De Loore (ATP 279), als reserve, vormen het Belgische team voor de finale van de Davis Cup. Bondscoach Johan Van Herck maakte zijn selectie dinsdag bekend.

Joris De Loore reserve in team Davis Cup voor finale tegen Frankrijk

© BELGA

België speelt in de finale van de landencompetitie tegen Frankrijk. Het duel vindt van 24 tot 26 november plaats in het Stade Pierre Mauroy in Rijsel. De ondergrond wordt hardcourt (rebound ace).

De nationale ploeg bereidt de finale voor met een stageweek in Ukkel. Van Herck wil pas op het laatste moment beslissen wie het definitieve team in Rijsel zal vormen. "Ik laat alle opties open", vertelde de bondscoach, die wel David Goffin (aan de slag op de Masters in Londen) moet missen tijdens de stage. "Arthur De Greef speelde misschien een minder goed dubbelspel tegen Australië, maar hij is er altijd bij geweest en ligt goed in de groep. Ik heb hem nog nooit iets kunnen verwijten."

Steve Darcis sukkelde met wat fysieke ongemakken, maar de laatste nieuwtjes over 'mister Davis Cup' zijn positief. "In de voormiddag werkt hij een fysieke training af en in de namiddag staat hij twee uur op de baan, zoals iedereen. Het gaat goed met zijn elleboog", verzekerde Van Herck.

Voor het exploot van Goffin op de Masters, waar Belgiës nummer 1 maandagavond Rafael Nadal vloerde, had Van Herck alleen lovende woorden. "Het is een heel goeie boodschap voor iedereen. Het geeft vertrouwen", meent de bondscoach. "Bovendien blijft hij in het ritme en doet hij vertrouwen op. Ik heb geen schrik voor vermoeidheid. Het feit dat hij vertrouwen opdoet, weegt meer door."

België staat voor de derde keer in de finale van de Davis Cup, maar won de landencompetitie nog nooit. In 2015 was het Groot-Brittannië van Andy Murray in Gent te sterk. De eerste finale speelde België in 1904 (tegen de Britse Eilanden). Frankrijk mikt op een tiende Davis Cup, de eerste sinds 2001. Het team van coach Yannick Noah wordt gevormd door Jo-Wilfried Tsonga (ATP 15), Lucas Pouille (ATP 18) en dubbelspecialisten Nicolas Mahut (ATP 103, nummer 6 in dubbel) en Pierre-Hugues Herbert (ATP 80, nummer 13 in dubbel). Richard Gasquet (ATP 31) en Julien Benneteau (ATP 57) zijn reserven.

België en Frankrijk speelden al zeven keer tegen elkaar in de Davis Cup. De Fransen leiden met 4-3. De laatste ontmoeting dateert wel al van 2001.

Op weg naar de finale schakelde België in de Wereldgroep achtereenvolgens Duitsland (eerste ronde, 1-4 in Frankfurt), Italië (kwartfinales, 3-2 in Charleroi) en Australië (halve finales, 3-2 in Brussel) uit. Frankrijk klopte Japan (1-4 in Tokio), Groot-Brittannië (4-1 in Rouen) en Servië (3-1 in Rijsel).

(BELGA)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!