Joris De Loore plaatst zich voor de tweede ronde in Canada

25/07/18 om 20:29 - Bijgewerkt om 21:22

Joris De Loore (ATP 432) heeft zich woensdag gekwalificeerd voor de tweede ronde op het Challengertoernooi in het Canadese Grandby (hardcourt/100.000 dollar).

Joris De Loore plaatst zich voor de tweede ronde in Canada

© BELGA

De 25-jarige Bruggeling rekende na één uur en vijftig minuten in drie sets (6-3, 4-6 en 6-2) af met de Duitser Matthias Bachinger (ATP 158), het vierde reekshoofd. In de tweede ronde wacht voor De Loore een confrontatie met de 20-jarige Japanner Renta Tokuda (ATP 321).

Enkele uren na zijn zege in het enkelspel tegen Bachinger heeft Joris De Loore zich ook in het dubbelspel geplaatst voor de tweede ronde (kwartfinales) op het Challengertoernooi in het Canadese Grandby (hardcourt/100.000 dollar).

Aan de zijde van de Slovaak Norbert Gombos klopte de Bruggeling thuisspelers Pavel Krainik en Samuel Monette na één uur en acht minuten tennis in twee sets (6-4 en 7-6 (7/5)). Bij de laatste acht wacht een confrontatie met de Australiërs James Frawley en Jacob Grills, die eerder op de dag afrekenden met het Australisch-Oostenrijkse duo Bradley Mousley/Maximilian Neuchrist, het tweede reekshoofd in het dubbel.

(BELGA)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!