Jonas Boudeweel: E-sporter verdedigt kleuren KM Torhout

Redactie KW

Op zaterdag 11 november verzamelden 40 gamers in Ieper voor een tornooitje FIFA 18. Ook Diksmuideling Jonas Boudeweel, de bekendste gamer in België, was present.

Jonas Boudeweel (21) vertegenwoordigt sinds kort ook KM Torhout als E-sporter. Deze voetbalclub is de eerste club in West-Vlaanderen die een E-sporter heeft. “We merken dat heel wat van onze jeugdspelers bezig zijn met het computervoetbalspel van FIFA”, zegt Peter Verplancke, persverantwoordelijke bij KM Torhout. “En we willen hen de kans geven zich te vervolmaken dankzij de aanwezigheid van Jonas op de club.”

Jonas Boudeweel is alvast tevreden met de kans die de voetbalclub hem geeft. “Zelf ben ik ook veldspeler geweest. Als jeugdspeler bij Lo-Reninge vond ik gemakkelijk de weg naar het doel. Daarna speelde ik ook bij Koekelare waar ik opgemerkt werd door Zulte Waregem. Door een blessure aan de knie en de verre verplaatsing heb ik uiteindelijk het veldvoetbal geruild voor het computervoetbal.”

Jonas is nu een drietal jaar actief als E-gamer. “In tegenstelling tot Nederland, waar elke profclub een E-afdeling heeft, moeten wij in ons land tevreden zijn met drie profclubs die een E-sporter onder contract hebben: Anderlecht, Moeskroen en Standard Luik.”

Met Bayern München

Op de computer speelt Jonas het liefst onder de naam van Bayern München. “Het is een ploeg die vanuit de verdediging vlot naar de aanval over kan schakelen om zo voluit voor de zege te gaan. Dat overschakelen moet je natuurlijk in de vingers hebben. Trainen is dan ook de boodschap. Reken maar dat ik tot 38 uur in de week met de spelconsole in de handen zit om toch maar die juiste techniek te beheersen.”

Jonas heeft op heden zeker geen spijt dat hij het voetbalveld definitief de rug toekeerde. Hij nam al verschillende keren deel aan internationale tornooien. “Het is dan best shaken wanneer je gevolgd wordt door 20.000 supporters.”

Het tornooi in Ieper werd gewonnen door Simon Rubrecht uit Ieper, Jonas Boudeweel werd derde.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier