Jeugdmeeting AC Blanco op Drogenbrood Beernem

Redactie KW

Zaterdagnamiddag was het verzamelen geblazen voor alle jonge atleten van AC Blanco op het domein Drogenbrood in Beernem voor de open jeugdmeeting op de piste.

Benjamins, pupillen en miniemen streden er onder elkaar in verschillende disciplines. Ook de niet-aangesloten jeugd kon, mits een kleine bijdrage, meestrijden voor de medailles

Bij de loopnummers varieerden de afstanden van 60 meter sprint bij de benjamins en pupillen, naar de 150 meter bij de miniemen, de 600 meter bij de benjamins en de 1.000 meter bij de pupillen. Daarnaast waren er ook twee aflossingswedstrijden met de 4×80 meter en de 4×60 meter. Ook de kampnummers werden niet vergeten. Daar kon er worden gekozen tussen het verspringen, discuswerpen, werpen met een hockeybal, kogelstoten en speerwerpen.

“Deze meeting maakt geen deel uit van een of ander criterium, maar is eigenlijk bedoeld als training voor de komende kampioenschappen”, vertelt Roland De Bois, wedstrijdleider van dienst. “Vorig jaar hadden we zo’n 60 atleten, maar dit jaar zullen we een serieuze sprong voorwaarts maken. Ik denk dat we rond de 100 zullen afklokken.” (GD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier