Japan en Korea boven op tafeltennistornooi in De Haan

Redactie KW

Meer dan 300 topatleten uit 53 landen zorgden vijf dagen lang voor een attractief en spannend spektakel gedurende de 4de editie van de ITTF Belgian World Tour in De Haan.

Van de zestien reekshoofden bij de heren kwamen elf spelers in actie van de WR Top-100. Bij de dames waren dertien speelsters van WR-Top-100 ingeschreven. De Portugees Tiago Apolonia (WR 39) werd, net als de Belgische dames en heren in de eerste ronde uitgeschakeld. De finale bij de dames werd gespeeld door de Japanse Saki Shibata, WR 30, tegen de Russische Polina Mikhailova, WR 67. De Japanse verloor de eerste set naar 11 punten, maar pakte de titel met 4-1. Bij de heren versloeg de Koreaan Kim Donghyun (WR 73) zijn jonge, Japanse tegenstander, Masaki Takami (WR +200) met 4-1. De Belgen Robin De Vos-Cedric Nuytinck hielden de Belgische eer hoog. Ze verloren de finale van de dubbels met 4-2 van het Duitse tandem Franziska-Walther. Bij de dames dubbels ging de zege naar het Japanse duo Hashimoto-Sato.

De organisatoren, de ITTF in samenwerking met de Vlaamse Tafeltennisfederatie, de gemeente De Haan en TTC Charles Wenduine waren achteraf zeer tevreden. Het tornooi werd wereldwijd gevolgd en zorgde voor meer dan 500 overnachtingen. Er komt ongetwijfeld een vijfde editie in 2018.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier