Ischara D’hondt stopt met zwemmen

Ischara D'hondt.
Redactie KW

Ischara D’hondt stopt op 20-jarige leeftijd met competitiezwemmen. Dat was niet meer te combineren met haar studies.

“Ik ben nu een tweetal maanden gestopt met competitiezwemmen”, zegt Ischara. “Het was niet meer combineerbaar met mijn studies. Mijn laatste wedstrijd was op de Vlaamse kampioenschappen met de aflossingsploeg. Daar hebben we een keer goud gehaald en een keer brons op de wisselslag. Ik heb toen vroeger moeten stoppen met mijn stage en had nog net een uur de tijd om in te zwemmen en me in mijn badpak te hijsen. De trainer had dit over het hoofd gezien…”

“Individueel haalde ik brons op de rugslag en was ik negende op de vrije slag. Ook op de 800 meter kon ik een podiumplaats bemachtigen: brons. Met spijt in het hart neem ik afscheid, op het clubkampioenschap heb ik mijn laatste wedstrijd gezwommen. Ik heb de club ook een handje geholpen, daarom kreeg ik een aandenken bij mijn afscheid.”

“Ik zal het zwemmen zeker missen, vooral in de vakantie. Tijdens het schooljaar heb ik minder tijd om daarover na te denken.”

“Ik volg nu sinds twee weken een redderscursus. In die cursus krijgen we theorie en praktijk. Zwemmen kan ik gelukkig al. Maar ik moet nog de technieken aanleren om mensen te redden. En dan ook nog reanimatie en EHBO toepassen.”

“Ik geef ook nog zwemles in Diksmuide en eens ik mijn redderdiploma heb, mag ik daar ook ‘s avonds lesgeven. Misschien komt er later nog wel een comeback, wie weet? Nu moet ik me nog twee jaar focussen op mijn studies, daarna ga ik werken.”

“Ik ga zeker nog mee bij wedstrijden om te supporteren. Nu is de club op zwemstage, ik ga zeker kijken als ze zeestage hebben. Als je zo lang als ik zoveel in het water lag een twintigtal uur per week dan is dat geen bladzijde die je zomaar omdraait.” (JVK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier