Is Aalbeke een kweekvijver van jong rallytalent?

24/11/17 om 06:00 - Bijgewerkt op 23/11/17 om 10:21

In aanloop naar de 6 Uren van Kortrijk bracht Dieter D'Alwein van café Laberleute in Aalbeke de plaatselijke piloten samen. Naast de gevestigde waarden als Didier Duquesne, Grégoire Coulembier, Renzo Herpoel en Michel Casseyas waren er ook een aantal jonge piloten aanwezig, die hun eerste stappen in de rallysport zetten. We stellen ze met plezier voor.

Harold Herreman debuteerde vorig jaar in de rallysport tijdens de 6 Uren van Kortrijk. "Ik ben in de autosport opgevoed door mijn pa en net voor de 6 Uren van Kortrijk behaalde ik mijn rijbewijs", aldus de 19-jarige student. "We hebben een MG B gekocht, een circuitwagen waarmee ik in Kortrijk kon debuteren. We moesten echter vroegtijdig aan de kant door problemen met de ontsteking. Dit jaar kom ik opnieuw met de MG B aan de start en dat bij de Historics. De MG B is geen evidente wagen in het rallygebeuren, maar de Engelse auto's liggen ons nauw aan het hart en daarom die keuze. We rijden deze thuisrally alleen voor het plezier. We hebben geen grote ambities want onze wagen beschikt slechts over 130 pk, terwijl de concurrenten met Opels en Fords aan de start komen die gemakkelijk de 200 pk overschrijden. Verder is de rallysport compleet verschillend in vergelijking met het racen op een circuit. Op een circuit moet je de ideale lijn zoeken, te...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!