“Inzetten op sportief potentieel”

Dieter De Witte, secretaris van TTC Tielt. (Foto LVA)
Redactie KW

Het was enkele jaren moeilijk, maar TTC Tielt recht de rug en kijkt weer hogerop. Dat moet ook om de hoge ambities in te vullen. “Sportief is er veel aankomend talent en daarnaast doen we er als club ook alles aan om alle mogelijke faciliteiten te voorzien én nog meer naambekendheid te verwerven”, zegt secretaris Dieter De Witte. Pingpong is niet dood.

Voor hij de wondere wereld van pallet en balletje ontdekte, trok Dieter De Witte (33) als lid van de plaatselijke Tieltse Zwemclub veel baantjes in het plaatselijk zwembad. “Hoewel ik drie keer per week trainde, lukte het mij niet om veel medailles te halen of mijn tijden sterk te verbeteren. Ik keek dan maar uit naar een andere sport”, lacht Dieter, die getrouwd is met Sofie Desmet en vader is van twee kinderen: Astor (5) en Mona (1). De burgerlijk ingenieur werkt voor de Universiteit Gent aan uiteenlopende onderzoeksprojecten en geeft ook een vak in de richting computerwetenschappen.

Nieuwe wereld

Hij ruilde vervolgens het zwembad voor sporthal De Ponte, waar hij bij Tafeltennisclub Tielt zijn sportieve loopbaan stap voor stap verder uitbouwde. “Er ging voor mij een totaal nieuwe wereld open. Tafeltennis is een bijzonder intensieve en veelzijdige sport. We benoemen het graag als ‘extreem inclusief’. Er zijn jongeren van negen, ouderen van plus zeventig. Jongens en meisjes, vrouwen en mannen. Van alle rangen en standen. Techniek is belangrijk, maar ook snelheid, ervaring, zelfs psychologische oorlogsvoering aan de tafel, strategie, inzicht…”, zegt Dieter, die secretaris is van TTC Tielt.

Veel aandacht gaat naar de competitieploegen, maar ook de recreatiesporters voelen zich bij TTC Tielt thuis. “We hebben inderdaad enkele moeilijke jaren achter de rug. Het aantal ploegen in competitie daalde van tien naar vier. Velen vertrokken naar de club in Meulebeke. We zaten enkele seizoenen geleden in een dipje, maar we zijn er terug. En hoe. We voelen bij iedereen weer de dynamiek om grote stappen vooruit te zetten. Dat merk je niet alleen op training, maar ook op tornooien en op activiteiten naast het tafeltennis. De drive is er weer bij iedereen.”

Betere begeleiding

Dat resulteert onder meer in nog betere begeleiding van de aankomende talenten en jeugdspelers. “Vanaf de leeftijd van negen jaar kan je kinderen beter leren tafeltennis spelen. Het is ook belangrijk om de talenten te houden, ze voldoende te begeleiden om ze sterker te maken en ze als club aan je te binden. Het potentieel is ook sportief aanwezig om weer hogerop te klimmen. Daar zetten we volop op in. Nog meer begeleiding, betere promotie… Allemaal werkpunten die we aanpakken om onze club nog beter op de kaart te zetten. De hele bestuursploeg is er alvast klaar voor”, besluit Dieter.

TTC-weetjes

Eind vorig jaar is Raoul Vandepitte op 86-jarige leeftijd in Brugge overleden. Hij was niet alleen oprichter en ex-voorzitter van TTC Tielt, maar ook een uitstekend muzikant en verdienstelijk kunstenaar.

Tafeltennisclub Tielt bestaat 40 jaar.

De huidige voorzitter van de club is Peter De Cloet.

Voor de derde keer werd er een succesvol recreantentornooi georganiseerd.

Naast het tafeltennis gaat veel aandacht naar de kaarting, de quiz, Melkrock, Peure Rock, de barbecue en de nieuwjaarsreceptie.

De eerstvolgende activiteit is de bekende TTC Tielt-quiz op vrijdag 26 januari in de Europahal.

Wist je dat één van de bekendste vrouwelijke leden die tafeltennis speelt modejournaliste Veerle Windels is?

Voor alle info kan je ook terecht op www.ttctielt.be of op de Facebookpagina van TTC Tielt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier