Interclubtitel voor BC De Barloke

BC Barloke
Redactie KW

De tweede herenploeg van badmintonclub BC De Barloke uit Leffinge werd ongeslagen kampioen in derde provinciale A. Voor Nieuwjaar werd de badmintonclub al twee keer kampioen in de gemengde competitie, in derde en vierde provinciale. Daar kwam nu in de herencompetitie een provinciale titel bij.

In derde provinciale A kon de tweede herenploeg vieren. De ploeg onder leiding van ploegkapitein Nico Desomer won alle ontmoetingen, vorige zaterdag was de laatste tegen Gullegem 2H. Er werd met 6-2 gewonnen. De kampioenstitel was overigens al eerder binnen. Barloke was duidelijk de sterkste van de reeks.

“We zijn aan het seizoen begonnen om als eerste te eindigen”, zegt Nico Opsomer. “We zijn met deze ploeg nu drie jaar bezig. In vierde begonnen en nu in ons tweede jaar in derde provinciale zijn we kampioen. Er zijn een paar goede spelers teruggekeerd en dat maakte ons wel sterker. Zij konden geregeld invallen. Daarnaast kon ik op iedereen rekenen.”

BC Barloke telt meer dan 120 leden, met een dynamisch bestuur en een zeer goede jeugdwerking. De eerste damesploeg in tweede provinciale B maakt tevens nog aanspraak op de titel. Maar dan moeten ze deze maand voorbij leider Brugse BC.

“In de competitie is het de bedoeling om zo hoog mogelijk te eindigen. Onze titel is dan zeker ook een opsteker voor onze club”, besluit het bestuurslid en de competitieverantwoordelijke die zelf twintig jaar met badminton bezig is.

Op de foto BC De Barloke Heren 2 met v.l.n.r.: Koenraad Dewulf, Andy Versyck, Koen Duprez en Stijn Vanderfaellie. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier