Inschrijvingen Great Bruges Marathon 2018 open

27/11/17 om 20:56 - Bijgewerkt om 20:55

Op zondag 21 oktober 2018 wil de organisatie een vervolg breien aan de geslaagde première uit 2017, goed voor 6.000 deelnemers.

Inschrijvingen Great Bruges Marathon 2018 open

"We vernamen dat de eerste editie inspirerend werkte en heel wat mensen op ideeën bracht voor de tweede editie. Een goede voorbereiding is belangrijk, ongeacht de gekozen afstand. Terwijl de deelnemers beginnen te plannen om zich fysiek klaar te stomen, werken we in stilte aan het vervolg, zodat we lopers en wandelaars in 2018 een minstens even mooie belevenis kunnen aanbieden", zegt schepen van Sport Dolores David.

"De eerste editie van de Great Bruges Marathon deed haar naam alle eer aan", zegt burgemeester Renaat Landuyt. "Naast het feit dat we op de marathonafstand de grootste wedstrijd van het land waren, ontvingen we ontzettend veel positieve reacties van deelnemers en supporters uit binnen- en buitenland. Als hoog gewaardeerde internationale bestemming leggen we de lat steeds hoger en proberen we dit sportieve feest in 2018 nog beter te maken."

Naast de populaire marathon staat er opnieuw een halve marathon op het programma. De halve marathon zal ook dit jaar toegankelijk zijn voor wandelaars. Zij zullen speciaal en culinair in de watten gelegd worden. Brugge staat immers symbool voor een Bourgondische levensstijl. Aan culinaire ontdekkingen geen gebrek! Aan de finish is er voor iedere deelnemer een foodmarket. De Great Bruges Marathon is immers niet zomaar een marathon, maar één met een culinair tintje!

Tijdens de eerste editie van de Great Bruges Marathon werd in samenwerking met Think Pink meer dan 35.000 euro opgehaald voor het goede doel. Oktober is de internationale borstkankermaand en bovendien werd vzw Think-Pink, de nationale borstkankercampagne opgestart vanuit Brugge. Redenen genoeg voor de Great Bruges Marathon om ook in 2018 deze campagne als goede doel naar voor te schuiven.

Inschrijven voor de tweede editie van de Great Bruges Marathon kan vanaf vandaag, maandag 27 november, 11 uur via www.greatbrugesmarathon.com.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!