Inge Roelandt is sterkste dame in de Hel Van Kasterlee

De atlete uit Oostende finisht in deze loodzware winterduatlon in 9u53’03”.

Met 350 inschrijvingen was het deelnemersveld aan de Hel van Kasterlee al maanden op voorhand volzet. Zij kregen dit jaar overigens een ander parcours voor de benen. De duatleten moesten opnieuw 15 kilometer lopen om te beginnen en 30 kilometer om te eindigen. De afstand op de mountainbike werd als tweede opdracht van 105 naar 115 kilometer verlengd, op een toch wel zwaar offroad parcours.

Inge Roelandt, lid van triatlonteam 12beaufort (12BO4) uit Oostende en Gistel won niet alleen in de categorie D40 maar was ook de sterkste dame algemeen. Ze finishte met iets meer dan een kwartier voorsrpong op Miek Vyncke uit Maldegem. Slechts zes dames bereikten de eindmeet. Ook bij de heren stapten veel deelnemers eerder uit de wedstrijd. Favoriet Seppe Odeyn won voor de zesde opeenvolgende keer bij de mannen. Hij deed over de afstand 7u33’00”. Geert Lauryssen werd tweede voor Simon Van Roy. Eerste West-Vlaming was Ward Vander Meiren uit Houthulst op de tiende plaats in 8u34’14”.

Wiebren Plovie uit Ichtegem werd eerste in de leeftijdscategorie MU23. Hij finishte in 8u47’20”.