Indrukwekkende Soufiane Bouchikhi wint spectaculaire selectiewedstrijd voor EK in Roeselare

26/11/17 om 15:44 - Bijgewerkt om 15:42

Soufiane Bouchikhi heeft na een demonstratie de CrossCup in Roeselare gewonnen. Michäel Somers en Lander Tijtgat stuntten op plaatsen twee en drie, Isaac Kimeli en Bashir Abdi hadden een totale offday.

Indrukwekkende Soufiane Bouchikhi wint spectaculaire selectiewedstrijd voor EK in Roeselare

Soufiane Bouchikhi. © Belga

Net als in Mol vertrok Soufiane Bouchikhi als een speer, maar Isaac Kimeli en belofte Simon Debognies waagden het wel om hem twee ronden te volgen. Dat hadden ze beter niet gedaan. Ze vielen terug naar zes en acht. Op het EK veldlopen vorig jaar waren ze nog de nummers één en acht bij de beloften, al is Kimeli ondertussen geen belofte meer. Bouchikhi stoofde maar door en maakte een onwaarschijnlijke indruk, rijp voor de top vijf op het EK op 10 december in het Slowaakse Samorin. Nu de CrossCup halfweg is, lijkt de Antwerpenaar op weg naar de eindzege.

Het was Michäel Somers, die nog belofte is en dus in die categorie richting EK zal trekken, die zich eveneens tot een van de sensaties van de middag ontpopte. Hij bleef maar opschuiven en werd uiteindelijk knap tweede, voor Lander Tijtgat. Die laatste was 'slechts' 27 seconden achter Bouchikhi en mag nog hopen op een EK-selectie maandagavond. Bashir Abdi, ooit nog achtste op het EK veldlopen, was pas negende in Roeselare.

(Belga/foto Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!