IKZ pakt medailles op eigen Vlaams Zomercriterium in Izegem

IKZ-coach Stefaan Maene is heel tevreden over het driedaagse zomercriterium. © RV
Redactie KW

Op 13, 14 en 15 juli organiseerde het provinciaal bestuur West-Vlaanderen, samen met de zwemclub Izegemse Krekelzwemmers IKZEFC, de zestiende editie van het Vlaams Zomercriterium in openluchtzwembad De Krekel in Izegem. De Izegemse Krekelzwemmers gingen met heel wat medailles aan de haal.

“De zwemmers hebben het supergoed gedaan en het beste van zichzelf gegeven”, opent ex-olympiër Stefaan Maene, coach van IKZ. “Ze hebben een echte vechtersmentaliteit. Ik ben dan ook heel tevreden over dit driedaagse zomercriterium.”

“Jana Feys behaalde maar liefst drie keer goud en Elena Debouck pakte goud, zilver en brons. Samuel De Paepe eindigde op een eervolle vierde plaats. Ook Liza Demeestere zwom uitstekend en benaderde haar beste tijden. Zij zwom dit weekend haar laatste wedstrijd omdat de combinatie school en sport niet langer mogelijk is. Bovendien werden op bijna alle nummers de tijden verbeterd door de atleten”, klinkt het.

Zelfde visie en langetermijnplan

“IKZ en Stefaan Maene is een goede mix. We delen dezelfde visie en een langetermijnplan. Stap voor stap groeien we en geven we elke zwemmer de kans om zich op zijn of haar manier te ontplooien en samen zetten we IKZ op de zwemkaart.”

“Met mijn ervaring als olympisch finalist en als fulltime zwemcoach bij Pulsopreventielab breng ik op die manier op een professionele manier mijn ervaring bij aan de club. Zij geeft mij alle vrijheid om met de zwemmers te werken. We gebruiken dan ook een professionele aanpak met onder andere een coretrainer, diëtist, kinesist… Met deze aanpak hebben we topresultaten gezien: kampioenen van België openwater, Vlaamse kampioenen, West-Vlaamse kampioenen en clubrecords bij de vleet. We groeien en groeien”, besluit Stefaan Maene.

(RV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier