Hockeyer Arthur De Sloover uit Kortrijk is de kroonprins van de Red Lions

07/12/18 om 15:54 - Bijgewerkt om 16:00

Met zijn 21 jaar is Arthur De Sloover de jongste speler in de selectie van de Red Lions, die op dit moment in India proberen om wereldkampioen te worden. De Kortrijkzaan heeft al sinds zijn 17de zijn moederclub Saint-Georges verlaten en zit nu op kot in Antwerpen, maar keert met plezier terug naar Kortrijk. "Ik spendeer hier graag tijd met mijn familie en vriendin." Maar eerst wil De Sloover alles op een Belgische wereldtitel in het hockey zetten. "We willen eindelijk die gouden medaille."

Gemiddeld 178 caps per speler had de 18-koppige selectie van de Red Lions bij aanvang het WK, youngster Arthur De Sloover had er al 43 en dat aantal zal in India blijven aandikken. België startte het WK met een 2-1 overwinning tegen Canada en een 2-2 gelijkspel tegen thuisland India. En dat voor 17.000 enthousiaste fans! "We waren inderdaad wat ontgoocheld dat we op een gelijkspel bleven steken", vertelt Arthur De Sloover. "Nu zullen we zaterdag zwaar moeten uitpakken tegen Zuid-Afrika, want qua doelsaldo moeten we flink inhalen op India. Als dat niet lukt, moeten we een extra barragematch spelen."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!