Hockeyclub Brugge vernieuwt sportieve staf

Vincent Weghsteen: "We willen zowel alle jongens als meisjes op dezelfde manier laten spelen."
Redactie KW

De Brugse hockeyclub realiseerde met het oog op volgend seizoen enkele opmerkelijke transfers binnen het sportieve beleid. Michel Van den Boer is de nieuwe technisch directeur, verantwoordelijk voor de ruime jeugdwerking binnen de club.

Michel Van den Boer is een klinkende naam in het Belgische hockey. Hij was in het verleden sportief leider van de nationale damesploeg, kroonde zich viermaal tot landskampioen met de dames van Dragons en was de voorbije tien jaar bij Hockeyclub Temse actief. “Hij woont in Gent en is eigenlijk bij ons in Brugge begonnen”, weet ondervoorzitter en sportief verantwoordelijke Vincent Weghsteen. “Michel nam contact met ons op en krijgt de komende drie jaar de opdracht om onze jeugd te stroomlijnen, om zowel de jongens als meisjes op dezelfde manier te laten spelen.”

Komend weekend wordt de hockeycompetitie op gang geschoten. Zondag speelt de eerste damesploeg op het middaguur bij Lara in Waver. De eerste herenploeg trekt naar Elsene.

De Kroaat Tin Matkovic blijft aan boord en coacht de eerste herenploeg en de U19. “Hij werd ook voorgesteld aan de Belgische Hockeybond om provinciale wedstrijden te doen. Jaarlijks spelen in mei de beste spelers uit de provincies tegen elkaar. Wij zouden dat in Brugge willen organiseren. Tim zou eventueel die provinciale ploeg kunnen coachen. Onze eerste mannenploeg is overigens versterkt met Domagoj Cefko, de kapitein van de Kroatische nationale ploeg, en de Portugees Simao Pinheiro. De Zuid-Afrikaan Lyle Jarvel blijft.”

Bij de dames, dit seizoen na de degradatie opnieuw in eerste nationale, is Ben Howarth naar Nederland vertrokken en vervangen door Michael Irving. De Engelsman coachte de voorbije drie jaar de dames van Reading. “Hij krijgt de eerste damesploeg en de U19 onder zijn hoede. Hij is tevens keeperstrainer en bijzonder gedreven om onze gemotiveerde damesploeg te leiden”, vindt Weghsteen.

“Er is ook de integratie van jonge speelsters binnen de ploeg.”

Brugge wil bij de dames met Mechelen, Orée en Herakles een rol van betekenis spelen. De eerste twee ploegen stijgen naar de eredivisie. Van de zes buitenlandse speelsters blijven nog Soledad Villar en Ivona Mekar over. Maria Pauli Disanti overweegt om te blijven. Natasha Rootenberg wilde op het hoogste niveau blijven spelen en vertrok naar Victory. Romina Carmazzi is terug naar Argentinië, de Franse Claire Sansonetti stopt, Tosca Roofthooft en Emilia Dacquin komen omwille van hun studies in het buitenland pas vanaf de tweede seizoenshelft in actie. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier