Heidi Hertveldt en Micha Declerck winnen Sint-Jansloop

De prijsuitreiking bij de dames. © FRO
Redactie KW

Na de twee jeugdlopen gingen zondagnamiddag 254 deelnemers van start in de Sint-Jansloop, de zesde wedstrijd van het Oostends Loopcriterium.

Bij de dames koos favoriete Heidi Hertveldt (Oostende) direct het hazenpad. Ze liep de 7 km in 23’17”, drie minuten sneller dan de tweede dame, veterane Fabienne Strubbe (Oudenburg). Derde dame was Trui Vandenbulcke (Werken).

Bij de Heren 5 (ook 7 km) won veteraan Dirk Beeuwsaert, 70 jaar jong en recordhouder op alle afstanden in zijn leeftijdscategorie.

Johan Olivier, Misha Declerck en Alain Geerts voor de start.
Johan Olivier, Misha Declerck en Alain Geerts voor de start.© FRO

Jetro Vanhecke had verplichtingen op het PK in Nieuwpoort en Davy Stieperaere gaf de voorkeur aan een wedstrijd in Nederland. Aartrijkenaar Micha Declerck, vorig jaar winnaar van twee wedstrijden in het Oostends Loopcriterium, maakte van de gelegenheid gebruik om deze Sint-Jansloop op zijn naam te schrijven. In de eerste ronde kreeg hij even gezelschap van Bredenaar Jeroen Swinnen,, maar een versnelling volstond om een gat te slaan. Declerck, die beroepshalve kwaliteitscontroleur is bij CNH, en vorige zondag vierde werd in een internationale 10 km in Parijs, liep vlot naar de zege. Hij legde de 10,2 km af in 31’44″en, had daarmee 50 seconden voorsprong op Swinnen. Impenaar Alain Geerts, vorig jaar eindlaureaat OL Heren 3, pakte de derde plaats, voor Johan Olivier uit Koekelare.

De volgende wedstrijd van het Oostends Loopcriterium is de Keignaertloop op vrijdag 22 mei, start en aankomst aan de rolschaatspiste in Zandvoorde.

(FRO – foto’s FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier