Heel wat sensatie met zijspannen bij Ginstecrossers in Oostrozebeke

14/05/18 om 11:46 - Bijgewerkt om 11:45

De Motor Cross Liefhebbers Bond was op zondag 13 mei te gast bij de Ginstecrossers in Oostrozebeke waar zowat 400 piloten de start namen, waaronder liefst 34 Zijspannen. Deze grote groep 'karren' zorgden voor een absoluut record betreft deelname bij de federatie, en deze zorgden dan ook voor heel wat sensatie en spanning die gesmaakt werd door de vele toeschouwers.

34 Zijspannen een nieuw record

De zege in groep A was voor gastrijders Jan Hendrickx-Peter Beunk, GP en WK-rijders, team gesponsord door de plaatselijke MEOR, die voor een dubbele reekszege zorgden. De tweede podiumplaats werd ingenomen door Bert Soetaert-Eduard Soenens de thuisrijders uit Oostrozebeke en Meulebeke, ook al van team MEOR. In beide reeksen kwamen zij als derde onder de geblokte vlag, telkens na heftige strijd tegen die andere teamgenoten Yens Delmotte-Tom Verbrugghe (Kachtem-Meulebeke) die in de eerste reeks de tweede plaats pakten en in de tweede manche de strijd verloren voor de tweede podiumplaats tegen Soetaert-Soenens en als vierde door de finish gingen met iets minder goede totaaltijd. Kampioen 2017 Dylan Boussy uit Koekelare was aan heroptreden toe na blessure, ditmaal met Dagwin Sabbe in het bakje, werd vijfde in de e...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!