Hedi Slimani kampt in Ingelmunster om de Benelux-titel

Hedi Slimani ziet zijn titelkamp met vertrouwen tegemoet. © VDB
Bram Vanlerberghe

Lichterveldenaar Hedi Slimani en Luikenaar Steve Jamoye maken zaterdagavond 3 februari in Ingelmunster uit wie zich tot Benelux-kampioen mag kronen. Bij winst maakt Slimani opnieuw een mooie sprong op de wereldranglijst.

Hedi Slimani heeft zijn goede vorm opnieuw te pakken. Op kerstdag klopte de Tunesische Lichterveldenaar overtuigend Innocent Anyanwu. Dat gaf Slimani een enorme boost met het oog op het gevecht voor de Benelux-titel. In tien ronden maken Hedi Slimani en de Luikenaar Steve Jamoye uit wie de titel pakt. Het duel is tevens de hoofdkamp tijdens het boksgala in Ingelmunster. “We zijn in Rijsel gaan sparren en met mijn job bij New Holland heb ik nu meer tijd om te trainen. Ik werk er in ploeg.”

Op techniek getraind

“Na de kamp tegen Innocent Anyanwu heb ik opnieuw vertrouwen in mijn lichaam. Steve Jamoye heeft ook al voor de WBC International gebokst. Ik ga techniek koppelen aan harde slagen tegen de Luikenaar. We zullen zien hoe hij dat zal incasseren. Hij begint meestal goed, maar rond de vijfde ronde begint hij vaak te zagen. Zelf word ik elke ronde almaar beter. Bij hem is het omgekeerd.”

“Ik heb deze week nog wat getraind op techniek samen met mijn trainer en manager Filiep Tampere. Op mijn werk kreeg ik ook twee dagen vrij om te trainen en twee dagen om te rusten voor de kamp”, besluit Slimani die vol vertrouwen uitkijkt naar zijn titelgevecht. (BV)

Boksgala in Ingelmunster op zaterdag 3 februari op het Ingelmunsterse sportcentrum.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier