Hazegrasloop in Oostende met meer dan 260 deelnemers

Redactie KW

De zege was voor favoriete Annelies Demuynck en Jetro Vanhecke.

Na de jeugdloop met een twintigtal deelnemers, ging de Hazegrasloop van start met 243 atleten. De dames en de heren (5) moesten twee ronden (7 km) lopen in het Maria-Hendrikapark. De heren (1-4) drie ronden, wat overeenkomt met 10,5 km.

Favoriete Annelies Demuynck aan leiding

Bij de dames liep favoriete Annelies Demuynck uit Bredene direct aan de leiding, voor Lies Deruddere (Wevelgem) en Amanda Flannery (Oostende). Annelies liep de 7 km in 22’11”, een minuut sneller dan Lies Deruddere en meer dan twee minuten sneller dan Amanda Flannery. Sophie Tuttens (Meulebeke) werd vierde voor Martine Jacqueloot (Oostende).

Jetro Vanhecke solo naar zege

Bij de heren liepen favorieten Davy Stieperaere en Jetro Vanhecke in de eerste ronde weg van een groepje met Bart Sanders (Eernegem), Alain Geerts (Impe), Kenneth Van Duyfhuys (Oostende), Frederic Amelooot (Veldegem), Yordi Vanhee (Oostende) en Luc Deketelaere (Gistel).

In de tweede ronde dreef Jetro Vanhecke het tempo op. Hij liep solo naar de zege in 28’24”. Aan de streep had hij 24″ voorsprong op Stieperaere. Van Duyfhuys werd derde op iets meer dan twee minuten. De andere ereplaatsen waren voor Bart Sanders (Eernegem), Yordi Vanhee (Oostende) en Frederik Ameloot (Veldegem).

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier