Hanne Claus en Alexander Doom West-Vlaamse atleten van het jaar

Hanne Claus vertegenwoordigt ons land op de 4x100 meter. © BELGA
Redactie KW

Op de prijsuitreiking van het jeugdatletiekcriterium vrijdagavond op Schiervelde (Roeselare) werden ook de atleten van het jaar bekend gemaakt. In een ongemeen spannende verkiezing toonden de spurters Hanne Claus (AV Molenland) en Alexander Doom (AV Roeselare) zich het snelste aan de meet.

Het jeugdatletiekcriterium is een organisatie van het Provinciaal Comité West-Vlaanderen en KW. De jeugdatleten werden er vrijdagavond uitgebreid in de bloemen gezet, maar traiditiegetrouw worden er ook de beste West-Vlaamse atleteten gehuldigd. Bij de dames ging Hanne Claus (AVMO) met 42 punten achtervolgers Annelies Sarrazin (23 punten, FLAC) en Hanne De Baene (22 punten, OB) nog vrij vlot vooraf.

Alexander Doom maakt deel uit van het 4x400-team.
Alexander Doom maakt deel uit van het 4×400-team.© BELGA

Bij de heren haalden Alexander Doom (AVR) en Emile Verdonck (AZW) beiden 42 punten. Omdat ze ook zes keer als eerste genomineerd werden, moest er echt de fotofinish bijgehaald worden. Daarin bleek Doom met tien tweede plaatsen, twee stuks meer te scoren dan Verdonck.Steven Casteele (KKS) eindigde met 24 punten derde.

Alexander Doom indoor in actie.
Alexander Doom indoor in actie.