Hanne Claus en Alexander Doom West-Vlaamse atleten van het jaar

10/11/17 om 20:56 - Bijgewerkt om 20:54

Op de prijsuitreiking van het jeugdatletiekcriterium vrijdagavond op Schiervelde (Roeselare) werden ook de atleten van het jaar bekend gemaakt. In een ongemeen spannende verkiezing toonden de spurters Hanne Claus (AV Molenland) en Alexander Doom (AV Roeselare) zich het snelste aan de meet.

Hanne Claus en Alexander Doom West-Vlaamse atleten van het jaar

Hanne Claus vertegenwoordigt ons land op de 4x100 meter. © BELGA

Het jeugdatletiekcriterium is een organisatie van het Provinciaal Comité West-Vlaanderen en KW. De jeugdatleten werden er vrijdagavond uitgebreid in de bloemen gezet, maar traiditiegetrouw worden er ook de beste West-Vlaamse atleteten gehuldigd. Bij de dames ging Hanne Claus (AVMO) met 42 punten achtervolgers Annelies Sarrazin (23 punten, FLAC) en Hanne De Baene (22 punten, OB) nog vrij vlot vooraf.

Alexander Doom maakt deel uit van het 4x400-team.

Alexander Doom maakt deel uit van het 4x400-team. © BELGA

Bij de heren haalden Alexander Doom (AVR) en Emile Verdonck (AZW) beiden 42 punten. Omdat ze ook zes keer als eerste genomineerd werden, moest er echt de fotofinish bijgehaald worden. Daarin bleek Doom met tien tweede plaatsen, twee stuks meer te scoren dan Verdonck.Steven Casteele (KKS) eindigde met 24 punten derde.

Alexander Doom indoor in actie.

Alexander Doom indoor in actie.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!