Hanna Vandenbussche, de Descartes van Diksmuide

08/12/17 om 06:00 - Bijgewerkt op 07/12/17 om 08:55

Op zondag 10 december neemt Hanna Vandenbussche (30) deel aan het EK veldlopen in het Slowaakse ?amorín. Voor de Diksmuidse, die eerder ook al sterk presteerde op de marathon, is het haar eerste EK bij de seniores. Voor één keer belichten we echter een compleet andere kant van de atlete. In het dagelijkse leven is Hanna namelijk doctoraatsstudente en docente filosofie aan de KU Leuven. Ze dompelt ons even onder in de wereld van Descartes en co.

"Ik ben blij dat ik eens over iets anders mag spreken, want in interviews over atletiek zeg ik eigenlijk quasi altijd hetzelfde", lacht Hanna, die de voorbije week in Dijon verbleef. "Ik verdeel mijn tijd al vijf jaar tussen Leuven en Dijon, want hier werkt de copromotor van mijn doctoraat. Hij is een echte specialist wat betreft René Descartes, die een belangrijk deel uitmaakt van mijn werk. Eigenlijk gaat mijn doctoraat over de problematiek van 'het zelf', geïnspireerd door de Franse filosofen René Descartes en Blaise Pascal uit de 17de eeuw."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!