Handbalclub Izegem is kampioen

Handbalclub Izegem mag zichzelf kampioen noemen. Het won voor eigen publiek van Olse Merksem met 26-23, waardoor de ongeslagen leider drie wedstrijden voor het einde al zeker is van het kampioenschap in Liga 1.

Nochtans begon het seizoen voor HBCI niet met een overwinning. In de openingswedstrijd in en tegen Sporting Nelo werd het 23-23. Daarna pakte Izegem uit met enkele verschroeiende zeges en al snel werd duidelijk dat de ploeg die uit tweede nationale kwam maar voor één seizoen in Liga 1 zou vertoeven.

Voor de kampioensmatch tegen Merksem was er een kleinere opkomst dan verwacht. Toch zorgden de aanwezige supporters voor voldoende animo. Izegem liep vlot 3-0 uit, maar Merksem vocht terug, al bleef het de volledige wedstrijd op achtervolgen aangewezen. Mede dankzij een aantal knappe reddingen van Jasper Lievens. Spannend hielden ze het wel, want aan de rust stond het slechts 11-9.

Na rust kon HBCI verder uitlopen en na 20 minuten in de tweede helft stond het 24-15. Lievens kreeg een applausvervanging en Merksem kon nog wat inlopen. Maar niet voldoende om de overwinning in het gedrang te brengen. Izegem kampioen en opnieuw naar tweede nationale.

En hoe! De jongens van Robin Mathijs slaagden erin geen enkele wedstrijd te verliezen, al werd het hen in sommige wedstrijden toch moeilijk gemaakt. HBCI stelt zichzelf het doel om op hetzelfde elan verder te gaan en het seizoen zonder nederlaag af te sluiten.