Gym Izegem pakt vijf medailles op eigen BK

Nicola Cuyle pakte zilver op het BK (A-niveau 14-18 jaar). © (Foto RV)
Redactie KW

Op zaterdag 26 en zondag 27 mei vond het Belgisch Kampioenschap Toestelturnen voor jongens en meisjes plaats in sportcentrum De Krekel. Het was de eerste keer dat het BK in Izegem georganiseerd werd. Gym Izegem behaalde maar liefst 4 zilveren medailles en 1 bronzen.

“We zijn heel tevreden over de voorbereidingen en het verloop van het BK”, opent Günther Couckhuyt, secretaris en algemeen coördinator van Gym Izegem. “De verwachtingen waren hoog maar werden meer dan ingelost. Over het volledige weekend hebben we toch enkele duizenden gymfans weten te lokken. Volgens mij is er nooit eerder zoveel volk naar een BK afgezakt.”

“De strijd voor de Belgische titel bij de senioren heren en dames was enorm spannend. Maar favoriete Nina Derwael sleepte de titel binnen bij de meisjes en bij de jongens ging de titel na een spectaculaire rekoefening naar Noah Kuavita, beter bekend als de ene helft van Interius Fortitudo die daags ervoor nog deelnam aan de finale van Belgium’s Got Talent.”

“Daarnaast zijn we uiteraard heel tevreden over de prestaties van de eigen Izegemse gymnasten. 4 zilveren en 1 bronzen medaille en 2 gymnasten die op de 4e plaats strandden. Een heel mooi resultaat dus en een reden te meer om binnen de club op hetzelfde elan verder te werken.”

Sterkste resultaten Gym Izegem

Jongens

Yacine Vanhaverbeke: zilver categorie A-niveau 11jaar

Robbe Popelier: zilver categorie A-niveau 13-15 jaar

Nicola Cuyle: zilver categorie A-niveau 14-18 jaar

Meisjes

Rachel De Gryse: brons categorie A-niveau 11 jaar

Xanthe Meerschaert: zilver categorie A-niveau 12 jaar

(RV – Foto RV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier