Grote opkomst en belangstelling voor motorcross in Laarne

23/04/18 om 11:02 - Bijgewerkt om 11:01

Na de afgelasting van de motorcross in Beernem tijdens het paasweekend stonden de eerste proeven bij de Internationalen en de Zijspannen op het programma in Laarne.

Grote opkomst en belangstelling voor motorcross in Laarne

Yens Delmotte - Tom Verbrugghe eerste leiders in BK © Foto Coghe

Op een vernieuwd circuit was het volle bak op 21 april met de jeugd VJMO met 110 deelnemers, en zondag 22 april met MCLB waar niet minder dan 365 piloten achter het starthekken verschenen onder grote belangstelling.

Yens Delmotte - Tom Verbrugghe eerste leiders in BK

Liefst 27 zijspannen namen plaats achter het starthekken zodat het drummen werd in de start. Spanning troef en de vele supporters konden volop genieten. In de eerste reeks slaagden Yens Delmotte-Tom Verbrugghe (Kachtem-Meulebeke) er in van op de negende startpositie in de eerste halve ronde op te rukken naar de vierde plaats, om in het tweede gedeelte door te stoten naar de tweede plek en in de voorlaatste ronde de leiderspositie over te nemen van Maxim Van Der Haeghen-Peter Stadeus (Koolkerke) om deze niet meer af te staan.

In de tweede manche opnieuw de toppers in harde strijd in de vuurlinie, met ditmaal Bert Soetaert-Eduard Soenens aan het commando om deze niet meer af te staan. Yens Delmotte-Tom Verbrugghe rukten op naar de tweede plek en dat was voldoende voor de eindzege en de leidersplaats in het Belgisch Kampioenschap. Soetaert-Soenens (Oostrozebeke-Meulebeke) werden met hun vijfde plek en reekszege goed voor de tweede podiumplaats.

In groep B was de eindzege voor broer en zus Kelly en Niki Debruyne uit Poperinge die nu in Oostrozebeke en Meulebeke wonen. In beide reeksen kwamen zij als zevende onder de geblokte vlag, als tweede B en reekswinnaar. Sven Siongers-Joey Valcke (Antwerpen-Oostrozebeke) werden in totaal tweede B's na hun zesde en elfde plaatsen, als reekswinnaar B en vijfde plek.

Jurgen Wybo andermaal aan het feest

Ook de Internationalen mochten voor het eerst dit seizoen strijden voor punten in het B.K.. Bij de Mx1 was Luikenaar Kevin Fors tweemaal de beste voor de Vlaams-Brabanders Wietse Brackman en kampioen David Segers.

Bij de Inters mx2 waren de bloemen andermaal voor Jurgen Wybo (St.Eloois Winkel - Lichtervelde) die in de eerste reeks echter een rijfout maakte en moest knokken om beslag te leggen op de derde plaats achter Jérome Biets (Jabbeke) en Mattis Meersschout (Wingene). In de tweede reeks was Wybo heel goed gestart en kon de ganse race aansluiten achter de leiders en beslag leggen op de vijfde plek als beste Mx2-rijder. Wybo eindwinnaar voor Meersschout en Biets.

Bij de Dames-Open volledig West-Vlaams podium met dubbele reekszege van Julie Vandevelde (Desselgem) voor Jana Calus (Heestert) en Celien Dewulf (Jabbeke).

Bryan Dedulle (De Haan) werd driedubbel tweede bij de Nieuwelingen Open.

Jonas Vandamme (Beernem) eindwinnaar bij de Nieuwelingen mx1 met derde plaats en reekszege, op het podium vergezeld van Gilles Gesquiere (Adinkerke) reekswinst en derde plek, en Lothar Desmet (Pittem) die afsloot als tweede en vierde.

Bij de Beloften mx2 waren de bloemen voor Zwevegemnaar Emiel Soens met derde plaats en reekszege. Bij deze jongeren was de derde podiumplaats voor Nate Van Tatenhove uit Zwevezele. Sunny Desintebin (Zonnebeke) was present bij de vierwielers, hij werd als vijfde en tweede afgevlagd, goed voor de derde eindstek bij de Quads A. Avo Tack (Oostrozebeke) schreef de eerste reeks bij de Juniors mx2 op zijn naam en werd vierde in de tweede manche waarmee hij derde werd in totaal.

Karel Vanhaecke (Oostkamp) mocht naar de hulde bij de Juniors mx1 na zijn vierde en derde plek was hij tweede in de eindstand. Christophe Hempte (Spiere-Helkijn) opnieuw super bij de Masters met dubbele reekszege, en de derde podiumplaats voor Erwin Van Tatenhove uit Zwevezele.

Damon Tanghe (Ooigem) reekswinnaar en tweede plek bij de Inters B, en tweede in de eindstand. Bij deze Greg Vullers (Dentergem) op de derde podiumplaats.

(tekst Guido Allewaert - foto Gino Coghe)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!