Groot deelnemersveld voor tornooien KWai Moorsele

Leon Decroubele, Remi Packet, Yaron Verschuere, Zian Vanhauwaert, Rune Demeyere en Rick Cokelaere van de U13. © TGM
Redactie KW

Judocub Kwai Moorsele was zaterdag en zondag gastheer voor twee tornooien in de sporthal van Moorsele.

Heel wat judoka’s en ouders waren van de partij. Sommige clubs kwamen zelfs van over de landsgrenzen om deel te nemen. Uiteraard waren alle ogen gericht op de Moorseelse judoka’s.

“Zaterdag waren er 188 judoka’s uit verschillende clubs en landen als Nederland en Frankrijk. Ze namen deel aan het Tornooi van Moorsele (U15 – U18 en 18+). Uniek aan dit tornooi is dat er judoka’s met blauwe en groene gordels tegen elkaar uitkwamen”, vertelt voorzitter Chris Vercauteren. “In andere tornooien komen zij niet apart tegen elkaar uit, maar wel samen met de bruine en zwarte gordels. Dat is vooral interessant voor judoka’s die wat later begonnen zijn met judo en dus moeilijk opkunnen tegen de ervaring van de bruine en zwarte gordels. Twaalf judoka’s van onze club deden mee en we behaalden twee keer goud.”

Zondag namen 188 judoka’s uit verschillende clubs uit Vlaanderen en Wallonië deel aan de Ontmoeting van Moorsele voor de jeugdjudoka’s vanaf de U9 tot en met de U13. “Iedere judoka die deelnam kreeg een aandenken na afwerking van zijn poule. Er was dus geen podium”, aldus nog voorzitter Chris Vercauteren.

(TGM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier