Greg Demeulemeester wint motorcrosswedstrijd in Volkegem

Greg Demeulemeester eerder dit jaar in actie. © Coghe
Redactie KW

De wedstrijd op de flanken van Volkegemberg werd goed georganiseerd door het team van Greg Demeulemeester uit Kerkhove. Ondanks de hitte werd het stof volledig bedwongen dankzij regelmatige sproeibeurten. Ook de dagen voordien werd met man en macht gesproeid en zo lag het terrein er zo goed als perfect bij.

Greg Demeulemeester mocht in zijn eigen organisatie op het hoogste schavotje als winnaar bij de Inters Open B. In beide reeksen was hij goed mee tussen de A-rijders en finishte hij als reekswinnaar en derde in hetzelfde rondenaantal als de vedetten uit de klasse Internationalen mx1 en mx2.

Damon Tanghe (Ooigem) mocht mee op het podium als derde bij de Inters Open B. Hij legde beslag op de derde en tweede plaats.

Jurgen Wybo (Sint-Eloois-Winkel/Lichtervelde) werd opnieuw gehuldigd als winnaar bij de Internationalen mx2. Wybo legde beslag op de zesde en vijfde plaats tussen de mx1-rijders, als tweede en reekswinnaar mx2. Emilio Vannieuwenhuyze (Lichtervelde) bevestigde zijn goede doen en pakte na vorige week zijn tweede eindzege na een dubbele reekswinst bij de Nationalen mx2. Tom Lahousse (Koolskamp) was opnieuw present bij de Nationalen mx1. Hij schreef de eerste reeks op zijn naam en werd als derde afgevlagd in de slotmanche, waarmee hij tweede werd in totaal.

Christophe Hempte (Spiere-Helkijn) pakte andermaal een dubbele reekswinst bij de Masters. Michael Coopman (Oostkamp) werd tweede in de eindstand bij de Junioren mx1 met de vierde plaats in de eerste reeks en reekswinst na de pauze.

Dames Open in actie

Julie Vandevelde (Desselgem) was opnieuw heel sterk bezig in haar reeksen bij de Dames Open, die samen rijden met de heren Nieuwelingen B. In de eerste reeks streed de jongedame voor de absolute reekswinst. Ze kwam als derde over de finish als winnares bij de Dames, net als in de tweede manche. In de BK-stand staat Julie riant aan de leiding met een bonus van 127 punten. Davy Dury (Ieper) was sterk bezig bij de Nieuwelingen Open, waarbij hij beide reeksen op zijn naam schreef. Bij deze kwam Dwight Van Den Bogaert (Sint-Eloois-Vijve) in beide reeksen als tweede onder de geblokte vlag. Stefaan De Ruyck (Tielt) werd tweede in de eindstand bij de Nieuwelingen B met dubbele vierde plaats.

Gilles Ghesquiere (Adinkerke) was andermaal de beste bij de Nieuwelingen mx1 met een dubbele reekszege. In de BK-stand staat hij riant aan de leiding met een voorsprong van 51 punten op Dieter Debaets uit Stasegem die tweede werd met een tweede en vierde plaats. De derde podiumplaats was voor Dimitri Vandesteene uit Knesselare na zijn tweede en vierde plaats. Hij had een gelijk aantal punten als de tweede, met een verschil van vijftien seconden.

Sunny Desintebin (Zonnebeke) streed keihard bij de vierwielers. In de eerste reeks bestookte een vijftal elkaar constant. Ze gunden elkaar geen meter verschil tot Sunny in de eindfase aan de leiding kwam en met miniem verschil de reeks op zijn naam schreef. In de tweede manche was er opnieuw een felle strijd in de beginfase, tot Sunny zich losmaakte en een dubbele reekswinst boekte. In de tussenstand van het BK staat hij aan de leiding bij de Quads A met bonus van 47 punten op Plevoets, die andermaal pech kende in de slotfase van de tweede reeks. Dennis Maes (Bredene) werd derde bij de Quads B.

Zijspannen

Dylan Boussy en Dagwin Sabbe (Koekelare) mochten op het hoogste schavotje als winnaars bij de Zijspannen A. In de eerste reeks wonnen ze met ruime voorsprong en in de slotmanche reden de hele race in het wiel van Bert Soetaert en Eduard Soenens (Oostrozebeke/Meulebeke), die in de eerste reeks als tweede waren gefinisht. Boussy werd eindwinnaar met bonus van 15 seconden op Soetaert, die tweede was in de eindstand, en leider in de BK-stand met bonus van 45 punten op Yens Delmotte en Tom Verbrugghe (Kachtem/Meulebeke). Zij kenden in beide reeksen mechanische problemen en moesten opgeven.

Zus en broer Kelly en Niki Debruyne (Oostrozebeke/Meulebeke) mochten op het hoogste schavotje als winnaars bij de Zijspannen B met een dubbele reekswinst. Sven Siongers en Joey Valcke (Wijgmaal/Oostrozebeke) werden tweede met de tweede en derde plaats. Daen Valcke en Robbe De Veene (Oostrozebeke/Kachtem) haalden een derde podiumplaats B met een derde en tweede plaats, goed voor een verschil van twintig seconden.

Volgende afspraak op 12 augustus in Oostrozebeke bij de Ginstecrossers, voor het Kampioenschap van West-Vlaanderen voor alle categorieën.

(GA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier