Gezocht: West-Vlaamse motorcrosskampioenen

Marvin Vanluchene en Ben van den Bogaart komen niet in actie. © (Foto Belga)
Redactie KW

Op zaterdag 11 en zondag 12 augustus is er opnieuw een weekend vol motorcross spektakel op de Ginste te Oostrozebeke. Traditiegetrouw wordt er opnieuw gestreden voor het West-Vlaams Kampioenschap.

Op zaterdag 11 augustus verschijnen de jeugdpiloten (t.e.m. 15 jaar) van VJMO aan de start. Op zaterdag zijn er ook opnieuw speciale reeksen voorzien voor gelegenheidszijspannen. Nieuw is dat er een aparte reeks zijspannen op het programma staat waarbij enkel vrouwen aan het stuur en in het bakje zitten!

Op zondag 12 augustus zijn de MCLB-piloten aan de beurt. In 13 verschillende categorieën, waaronder ook quads en zijspannen, zullen 400 piloten zich proberen kronen tot West-Vlaams kampioen. Vooral bij de zijspannen wordt weer heel wat spektakel verwacht , want er komen ook enkele toppers uit het Wereldkampioenschap afgezakt naar Oostrozebeke! Ook huidig WK-leider Marvin Vanluchene zal aanwezig zijn in zijn geboortedorp, weliswaar langs de zijlijn. Marvin en zijn kompaan Ben van den Bogaert willen geen risico’s nemen daar ze zich begin september in het Franse Vésoul tot wereldkampioen kunnen kronen.

50-jarig bestaan

In en rond de grote feesttent zijn er ook het hele weekend door drank- en eetgelegenheden. Dit alles gaat door op de weiden van Bert Van Huylenbrouck langs de Gentstraat (N305).

De organisatie is in handen van ‘De Verreginstecrossers’, dat heel wat leden telt die actief zijn of waren in de (zijspan)motorcross. Dit jaar viert de vereniging haar 50ste verjaardag en dat wil ze vieren met een prachtig motorcrossweekend. Het parcours, gelegen langs de Gentstraat, is 1800m lang met heel wat springbergen die voor het nodige spektakel moeten zorgen. Er wordt in de feesttent ook teruggeblikt op de afgelopen 50 levensjaren van ‘De Verreginstecrossers’ met foto- en beeldmateriaal. De Verreginstecrossers streven ernaar om de motorcross in Oostrozebeke en omstreken op de kaart te blijven zetten.

(GA – Foto Belga)