Geslaagd squashtornooi bij Piramid Brugge

Redactie KW

Laura Deruyck wint bij de dames. Paul Coll was de sterkste bij de heren.

In squashcentrum Piramid in Brugge had tussen kerstdag en Nieuwjaar voor de 26ste keer een kersttornooi plaats. Ook nu weer was het een topeditie en waren de verschillende poules of fields volzet.

Het kersttornooi met 125 deelnemers werd ingedeeld volgens de sterkte van de deelnemers, met zes fields bij de heren en een field bij de dames. De beste spelers traden aan in field 1 en zo zakten ze volgens hun ranking tot field 6. Iedereen speelde volgens zijn positie, in wedstrijden verspreid over drie dagen.

Aan het clubtornooi namen opnieuw enkele professionele spelers deel. Paul Coll uit Nieuw-Zeeland bijvoorbeeld en nummer acht op de wereldranglijst won bij de hoogst geklasseerde spelers van Dylan Bennett (Nederland) met 11-7, 11-6 en 11-5. De derde plaats was voor Joeri Hapers uit Geel, Antwerpenaar Mats Raemen werd vierde.

Verder was er tornooiwinst voor Florian Bierkens en Thijs Van Gerwen. Simon Keirschieter (Vision 21 Roeselare), Nicolas Willemarck (Piramid Brugge) en Stijn Deslee (Piramid Brugge) zorgden voor West-Vlaams succes.

Bij de dames was er winst voor Laura Deruyck (De Kaai Kortrijk). Zij versloeg in de finale Lieselot De Bleeckere in vier sets met 11-8, 11-6, 10-12 en 11-6.

(ACR – Foto ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier