Geluwse badmintonclubs krijgen shuttlemachine

Redactie KW

Het stadsbestuur van Wervik kocht een machine aan die automatisch badmintonshuttles lanceert. De twee Geluwse badmintonclubs zullen er samen gebruik van maken.

De recreatieve Badmintonclub Geluwe telt 80 leden en competitieclub Badmintonclub Zuidwest telt twintig competitiespelers. “Het stadsbestuur besliste om niet enkel in buitensporten te investeren, maar ook in de binnensporten. We willen vooral meer jongeren aan het sporten krijgen. Deze vrij unieke shuttlemachine heeft een kleine 2.500 euro gekost en is een aanwinst voor beide clubs. Ze zal zeker de jongerenwerking ten goede komen”, zegt schepen van sport Geert Bossuyt.

“De machine kan ingesteld worden om hoog, laag, ver, dicht, snel of trager shuttles af te vuren. We kunnen ze gebruiken voor gerichte jeugdtrainingen, maar ook als we te maken hebben met een oneven aantal spelers, kan ze ingezet worden, zowel bij de recreatieve spelers als bij de competitiespelers”, aldus Gery Vercruysse en Steve Mahieu, de fiere voorzitters van de Geluwse badmintonclubs.

(LLW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier