Geen nieuwe winst voor Marino Vanhoenacker in Canadese Ironman

© BELGAIMAGE

De 42-jarige triatleet uit Jabbeke won die wedstrijd in Whistler in 2014. Dit keer finisht hij als elfde PRO.

‘Bink’ legde de 3,86 km zwemmen, 180, 2 km fietsen en de marathon (42,195 km lopen) af in 9u57’03”. Vanhoenacker kwam als vijfde PRO uit het water en moest net als in Australië opnieuw rekening houden met de Nieuw-Zeelander Mark Bowstead. In het tweede deel van het fietsen kon hij de vijf triatleten die voor hem fietsten bijbenen. Met Bowstead op enkele seconden en de Canadees Brent Mc Mahon iets voorop trok Vanhoenacker de laatste wisselzone binnen. In de eerste kilometers van de marathon zakte de West-Vlaming terug. Hij finishte uiteindelijk als elfde PRO. “Vandaag liep ik naar de finish in een zoektocht naar de geest van de Ironman en…Ik heb die niet gevonden. Om eerlijk te zijn schaam ik mij om te zien hoe de sport waar ik zoveel jaren van houd (hield) tot op vandaag is geworden. Het was misschien wel mijn slechtste race-ervaring”, laat Vanhoenacker via de sociale media weten.

De winst in Whistler was voor Mc Mahon in 9u57’03”. De Canadees Jeff Symonds werd net als vier jaar geleden tweede, de Amerikaan Matt Russel derde.

Vanhoenacker won vorig jaar een Ironman in Canada, toen in Mont-Tremblant. Later volgde nog Australië. Dat was in vele opzichten een belangrijke zege. Een nieuw wedstrijdrecord, zijn 17de Ironmanzege en hij had toen op elke continent, behalve Antartica, een Ironmantriatlon gewonnen.